10.4 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Osumnjičeni za ubistvo načelnika prijedorske krim-policije na saslušanju u Tužilaštvu BiH: Tereti se da je direktni izvršilac

Aleksandar Miljatović (1988), osumnjičen da je neposredni izvršilac ubistva načelnika prijedorske krim policije Radenka Bašića, priveden je na saslušanje u Tužilaštvo BiH.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, Miljatović je priveden radi provođenja potrebnih procesnih radnji u predmetu.

“U okviru istrage, Tužilaštvo BiH i policijske agencije završavaju istražne radnje i potrebna vještačenja u ovom predmetu”, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Bašić je, podsjećamo, ubijen 21. marta u prijedorskom naselju Pećani na putu na posao. Miljatović se tereti za ubistvo Bašića, dok se Repajić tereti za pomaganje ubici, a nalogodavac ovog zločina, prema podacima MUP-a RS, je Dalibor Railić zvani Dugi.

Tokom kriminalističke obrade, Miljatović je “podbacio” na poligrafskom ispitivanju. Već je odslužio kaznu za ubistvo. On je sa svojom djevojkom Jelenom Tegel 2007. godine ubio Sašu Ilića Španca na parkingu UKC-a Republike Srpske.

Tegelova je tada pozvala Španca da se sastanu, a tamo ga je Miljatović sačekao u zasjedi i ubio. Godinu dana kasnije osuđen je na 16 i po godina zatvora. Nakon ubistva, mediji su ih prozvali “Banjalučani Boni i Klajd”.

www.oslobodjenje.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima