21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Otkazan 20. međunarodni triatlon Kup “Kulin Ban Boračko jezero 2023”

Predsjednik Organizacionog odbora 20. međunarodnog sprint triatlon Kupa “Kulin Ban Boračko jezero 2023” Elmir Hadžialić je izjavio za radiokonjic.ba da je ovogodišnji triatlon kup, koji je trebalo da bude održan u subotu, 26. avgusta 2023. godine na Boračkom jezeru, otkazan.

Nažalost, moram da izjavim da je 20. međunarodni triatlon Kup “Kulin Ban Boračko jezero 2023” otkazan. Ovo je prvi put nakon devetnaest godina da je triatlon kup otkazan, a razlog je finansijska nemogućnost zatvaranja troškova organizacije. Bez obzira što smo učinili maksimalne napore da se manifestacja održi, nismo uspjeli da zatvorimo finansijsku konstrukciju i to je jedini i osnovni razlog, zbog kojeg ćemo odgoditi manifestaciju, ja se nadam, do sljedeće godine” – izjavio je Hadžialić navodeći da je manifestacja uspješno, profesionalno, kvalitetno i na najbolji način organizovana devetnaest godina.

Nismo uspjeli da uradimo najteži dio, a to je finansijski dio, a izvnjavamo se i svim sugrađanima koji su željeli da posjete Boračko jezero, da pogledaju vrhunski sportski spektakl, što ne možemo da ga odradimo” – dodao je Hadžialić, koji je izjavio da su blagovremeno svi učesnici manifestacije, domaći i strani takmičari, obaviješteni o neodržavanju ove utrke.

Da podsjetimo, za ovo takmičenje je bilo prijavljeno vše od 120 najboljih triatlonaca iz naše zemlje, regije i Evrope.   

U najavi organizacije takmičenja su navedeni Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Triatlon i pentatlon savezom BiH i Triatlon i pentatlon savezom Federacije BiH.

radiokonjic.ba

25.08.2023. 

[email protected]    

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima