back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Otvori s pogledom u budućnost 7. i 8. marta 2024. u Tuzli

PIT WinDoor 2024: Otvori s pogledom u budućnost događaj je posvećen industriji PVC i ALU prozora, vrata i fasada u Bosni i Hercegovini koji će se održati 7. i 8. marta 2024. godine u Tuzli u organizaciji agencije Bravaria Industrial Marketing uz podršku brenda PIT Events.

Bilježeći značajan rast tokom više od decenije, ova se industrija istakla i stasala u snažnu i bogatu u BiH. No, svejedno, još uvijek joj se ne poklanja dovoljna i zaslužena pažnja.

Prije dvije godine održana je premijerna konferencija PIT WinDoorCon 2022 s ciljem da kreira mjesto susreta stručnjaka i profesionalaca, teorijskih dosega, inovacija i praktičnih uvida te važnu tradiciju umrežavanja i aktualiziranja gorućih pitanja ove oblasti.

„Najznačajniji problemi s kojima se kompanije susreću su, u prvom redu, nedostatak stučnih i osposobljenih, nemogućnost pronalaska kupaca te kašnjenja i nemogućnost nabavke sirovina, pokazalo je tada istraživanje“, riječi su Bademe Durkić, Lean konsultantice koja je vodila istraživanje.

Rečeno istraživanje sugerira jasnu potrebu za edukacijom i usmjerenim obrazovanjem, umrežavanjem pojedinaca i kompanija te sinhroniziranim radom poslovne i šire društvene zajednice.

„Cilj nam je steći uvid u trenutno stanje: koliko smo odmakli od početka?, ponuditi odgovore na pitanje kako ojačati konkuretnost poslovanja u ovom sektoru te ponuditi nove tokove i inovacije. Usto, i ove godine predstavit ćemo rezultate istraživanja te jasno moći vidjeti goruće izazove i probleme, ali i obavezan smjer djelovanja“, izjavila je Samira Avdić, direktorica agencije organizatora.

Iz agende izdvajamo: predstavljanje rezultata istraživanja stanja u industriji prozora, vrata i fasada, kao i predstavljanje rezultata poslovanja branše prozora, vrata i fasada u EU. Budućnost i trendovi kod prozora, vrata i fasada; ALU i PVC profila za građevinsku stolariju; mašina i opreme za proizvodnju ALU i PVC stolarije; okova za prozore, vrata i fasade, budućnost i trendovi kod stakla za prozore, vrata i fasade teme su koje će biti aktualizirane.

Lideri proizvodnje predstavit će dobre prakse u proizvodnji građevinske stolarije, a bit će govora i o digitalizaciji proizvodnje i poslovanja kompanija za proizvodnju građevinske stolarije, kao i o fasadnom inžinjeringu i kako BH/regionalne kompanije mogu povećati svoj izvoz?

Posjetitelji će moći uživati i učiti tokom dvije panel diskusije:

Panel diskusija I: Kamo ide industrija građevinske stolarije, tj. prozora, vrata i fasada?

Panel diskusija II: Dosta jeftine proizvodnje – Kako poboljšati biznis model i nastup na stranim tržištima?

Drugog dana događaja posjetitelje očekuju dvije radionice te posjeta proizvodnim pogonima proizvođača ALU i PVC stolarije:

Interaktivna radionica I: Dizajnirajmo perfektan koncept građevinske stolarije i fasade

Interaktivna radionica II: Dizajnirajmo optimalan sistem prodaje i distribicije na stranom tržištu

Posjetite događaj koji će okupiti najbolje regionalne izlagače, partnere i goste s ciljem da se učesnicima i njihovim kompanijama pruži najveća dodana poslovna vrijednost.

Prijaviti se možete putem linka PIT WinDoor 2024, a za dodatne informacije pišite na bravaria@bravaria.ba.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima