back to top

Drugi upravo čitaju

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

PANIĆ: Imamo malo vremena, a trebamo puno toga popraviti

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od Slovenije u Mariboru (28:20) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Novi tim predvođen trenerom Irfanom Smajlagićem držao se oko 40 minuta, odnosno do minusa od dva gola (15:13), da bi domaćini kasnije stvorili konačnih plus 8.

– Ne mogu da tražim alibi, nismo bili dobri, ni na nivou. S obzirom na sve što se desilo, da smo prvi put zajedno, nakon 39 minuta za njih su bila samo dva razlike (15:13). O Slovencima ne treba puno pričati, ozbiljna su ekipa. Kod nas se moglo vidjeti dosta nejasnoća u igri, detalja koje treba popraviti, jasno se vidi da se ne poznajemo, nedostaje i taj kvalitet, pa postoji nervoza. Tako da je to bila vrlo složena utakmica i veliki test koji smo polovina položili jer nije sve bilo negativno. Nadam se da ćemo sabrati utiske, poraditi na greškama koje smo pravili i poboljšati nivo igre protiv Crne Gore, rekao je desno krilo Marko Panić, koji je bio naš najefikasniji igrač sa 4 gola.

Naš A tim je prvi put na terenu u ovom sastavu i sigurno je da je rukometašima potrebno više zajedničkih treninga kako bi bolje funkcionisali kao tim.

– Trenutno mislim da prvo moramo da se fokusiramo na sebe, jer imamo trenutke kada uradimo nešto sjajno, a onda imamo period od 15-ak minuta kada ne znamo gde udaramo. Ima dosta stvari koje treba da popravimo, ali imamo jako malo vremena zajedno, rekao je Panić.

Utakmice se, međutim, ne čekaju i novi termin EHF-a je u nedjelju (20 sati) kada će Crna Gora u Sarajevu ugostiti Skenderiju.

– Imaju nekoliko povređenih igrača, ali su bolja ekipa od nas, to je sigurno. Prošle godine na EP-u su bljesnuli i pobijedili Hrvatsku. Mislim da nam se takav bljesak trenutno ne može dogoditi. Imaju individualni kvalitet, ali i kao tim unutar kojeg je stvoren nacionalni naboj i daje im još veći vjetar u leđa. Odradili smo utakmicu sa Slovenijom, analiziraćemo je, ostaviti iza sebe i okrenuti se nedjelji jer nemamo vremena za žaljenje. Malo sam pričao sa Nikolom Pracom, koji je gledao Crnu Goru protiv Kosova, i rekao je da može da igra sa njima. Popravimo utisak, svako treba da krene, da pokuša da ispravi pojedinačne greške i da se nadamo pozitivnom rezultatu. Šta bi rekli Crnogorci: „Čelo u čelo, a ko će da pukne“, zaključio je Marko Panić.

GRUPA 7

1. Crna Gora 1 1 0 0 9 2

2. Slovenija 1 1 0 0 8 2

3. BiH 1 0 0 1 -8 0

4. Kosovo 1 0 0 1 -9 0

1. kolo (12/13. oktobar)

Crna Gora – Kosovo 29:20

Slovenija – BiH 28:20

2. kolo (nedjelja)

Kosovo – Slovenija 19.30

BiH – Crna Gora 20.00

3. kolo (8. mart 2023.)

Crna Gora – Slovenija

Kosovo – Bosna i Hercegovina

Napisao: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

The post PANIĆ: Imamo malo vremena, ali moramo dosta stvari popraviti pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima