-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

PANIĆ: Imamo malo vremena, a trebamo puno toga popraviti

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od Slovenije u Mariboru (28:20) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine.

Novi tim predvođen trenerom Irfanom Smajlagićem držao se oko 40 minuta, odnosno do minusa od dva gola (15:13), da bi domaćini kasnije stvorili konačnih plus 8.

– Ne mogu da tražim alibi, nismo bili dobri, ni na nivou. S obzirom na sve što se desilo, da smo prvi put zajedno, nakon 39 minuta za njih su bila samo dva razlike (15:13). O Slovencima ne treba puno pričati, ozbiljna su ekipa. Kod nas se moglo vidjeti dosta nejasnoća u igri, detalja koje treba popraviti, jasno se vidi da se ne poznajemo, nedostaje i taj kvalitet, pa postoji nervoza. Tako da je to bila vrlo složena utakmica i veliki test koji smo polovina položili jer nije sve bilo negativno. Nadam se da ćemo sabrati utiske, poraditi na greškama koje smo pravili i poboljšati nivo igre protiv Crne Gore, rekao je desno krilo Marko Panić, koji je bio naš najefikasniji igrač sa 4 gola.

Naš A tim je prvi put na terenu u ovom sastavu i sigurno je da je rukometašima potrebno više zajedničkih treninga kako bi bolje funkcionisali kao tim.

– Trenutno mislim da prvo moramo da se fokusiramo na sebe, jer imamo trenutke kada uradimo nešto sjajno, a onda imamo period od 15-ak minuta kada ne znamo gde udaramo. Ima dosta stvari koje treba da popravimo, ali imamo jako malo vremena zajedno, rekao je Panić.

Utakmice se, međutim, ne čekaju i novi termin EHF-a je u nedjelju (20 sati) kada će Crna Gora u Sarajevu ugostiti Skenderiju.

PROČITAJ:   Jovanović je govorio o razlozima poraza od PAO-a

– Imaju nekoliko povređenih igrača, ali su bolja ekipa od nas, to je sigurno. Prošle godine na EP-u su bljesnuli i pobijedili Hrvatsku. Mislim da nam se takav bljesak trenutno ne može dogoditi. Imaju individualni kvalitet, ali i kao tim unutar kojeg je stvoren nacionalni naboj i daje im još veći vjetar u leđa. Odradili smo utakmicu sa Slovenijom, analiziraćemo je, ostaviti iza sebe i okrenuti se nedjelji jer nemamo vremena za žaljenje. Malo sam pričao sa Nikolom Pracom, koji je gledao Crnu Goru protiv Kosova, i rekao je da može da igra sa njima. Popravimo utisak, svako treba da krene, da pokuša da ispravi pojedinačne greške i da se nadamo pozitivnom rezultatu. Šta bi rekli Crnogorci: „Čelo u čelo, a ko će da pukne“, zaključio je Marko Panić.

GRUPA 7

1. Crna Gora 1 1 0 0 9 2

2. Slovenija 1 1 0 0 8 2

3. BiH 1 0 0 1 -8 0

4. Kosovo 1 0 0 1 -9 0

1. kolo (12/13. oktobar)

Crna Gora – Kosovo 29:20

Slovenija – BiH 28:20

2. kolo (nedjelja)

Kosovo – Slovenija 19.30

BiH – Crna Gora 20.00

3. kolo (8. mart 2023.)

Crna Gora – Slovenija

Kosovo – Bosna i Hercegovina

Napisao: Ersan Bijedić

[email protected]

The post PANIĆ: Imamo malo vremena, ali moramo dosta stvari popraviti pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima