13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Partizanovo igralište otvoreno za rekreativce svakim danom od 12 do 17 sati

Već nekoliko mjeseci djeca sa područja našeg grada mogu uživati u sportskim aktivnostima na preuređenom Partizanovom igralištu. Ulaz je slobodan svakim danom od 12 do 17 sati .

Partizanovo igralište za mlađe generacije ne predstavlja ništa posebno, ali nešto starija populacija se rado prisjeća kultnog mjesta koje je odisalo sportskim aktivnostima i druženjem sportista svih uzrasta u našem gradu. Sada u novom ruhu ponovo privlači one najmlađe generacije za koje je prvenstveno i namijenjeno.

partizanovo igralište otvoreno za rekreativce svakim danom od 12 do 17 sati
Kerim Variščić, Adijan Čeliković, Azur Ramić, Emir Ramić

“Često dolazim ovdje, živim u blizini tako da većinu svog vremena provodim ovdje. Sviđa mi se kako su uradili igralište, pogotovo mi se sviđa podloga. Iako imamo puno parkova u gradu, ovo nam je najzanimljivije”, kazao je Kerim Variščić.

“Imam 9 godina, živim blizu u ulici Maršala Tita,  često dolazim na stadion Partizanovo da se igram lopte”, kazao je Adijan Čeliković.

“Mi volimo dolaziti na Partizanovo, a i blizu živimo, podloga je super . Nekada kada nas puno ima igramo i košarke i lijepo nam bude, nesvađamo se, družimo se. Gdje god odemo da se igramo ljudi nam govore da se sklonimo ili su auta parkirana ili nešto drugo, a ovdje nikom ne smetamo”,govori nam Azur Ramić.

“Živim blizu, stalno dolazim na Partizanovo, nekad se svi skupimo pa igramo na dva gola. Podloga je dobra, najviše volimo igrati lopte a ponekad i košarke kad nas ima dosta, ali većinom igramo lopte”, ističe Emir Ramić.

Nova podloga koja je postavljena na igralištu Partizanovo  predstavlja stvarni povratak u život jednog sinonima za sport u gradu Konjicu kazao je za radiokonjic.ba Adnan Elezović direktor JU  Sportska dvorana Konjic.

partizanovo igralište otvoreno za rekreativce svakim danom od 12 do 17 sati
Adnan Elezovic, direktor JU Sportska dvorana Konjic

“Prije nekih par mjeseci smo otvorili SC Partizanovo i za šire društvene mase odnosno za svu omladinu i za starije, da vrše rekreaciju i sport na Partizanovu a pogotovo na novoj sportskoj podlozi koja je urađena i koja se odlično pokazala u ovom periodu. Drago mi je što svaki dan veliki broj dječaka i djevojčica koriste fudbalski i košarkaški teren. Igralište je otvoreno svakim danom od 12 do 17 sati, tako da ovom prilikom pozivam i ostale koji nisu informisani da dođu da se rekreiraju da se bave sportom  i da promovišu zdrav način života. Nadam se da ćemo na ovom mjestu okupljati što veći broj djece i da će se igrati na Partizanovom kao što je to bilo i prije”, ističe Elezović.

partizanovo igralište otvoreno za rekreativce svakim danom od 12 do 17 sati
Partizanovo igralište otvoreno za rekreativce svakim danom od 12 do 17 sati

Brojni Konjičani su upravo na ovom igralištu učili svoje prve sportske pokrete, a sada će nove generacije stvarati neka nova sjećanja i nova prijateljstva na ovom istom mjestu.

radiokonjic.ba

29.09.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima