6.5 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Bosanski ćilim na zelenoj površini

Lijepe slike našeg grada Već nekoliko dana zelenu površinu u...

Užasan epilog prometne nesreće u Vitezu, ima teško povrijeđenih, među njima i djece

Teška saobraćajna nesreća dogodila se kasno sinoć na magistralnom...

Ranjeni torcidaš: Jedan policajac mi je rekao “neka sam te upucao, smeće”

Navijač Hajduka koji je povrijeđen prilikom obračuna policije i...

Partizanovo igralište otvoreno za rekreativce svakim danom od 12 do 17 sati

Već nekoliko mjeseci djeca sa područja našeg grada mogu uživati u sportskim aktivnostima na preuređenom Partizanovom igralištu. Ulaz je slobodan svakim danom od 12 do 17 sati .

Partizanovo igralište za mlađe generacije ne predstavlja ništa posebno, ali nešto starija populacija se rado prisjeća kultnog mjesta koje je odisalo sportskim aktivnostima i druženjem sportista svih uzrasta u našem gradu. Sada u novom ruhu ponovo privlači one najmlađe generacije za koje je prvenstveno i namijenjeno.

partizanovo igralište otvoreno za rekreativce svakim danom od 12 do 17 sati
Kerim Variščić, Adijan Čeliković, Azur Ramić, Emir Ramić

“Često dolazim ovdje, živim u blizini tako da većinu svog vremena provodim ovdje. Sviđa mi se kako su uradili igralište, pogotovo mi se sviđa podloga. Iako imamo puno parkova u gradu, ovo nam je najzanimljivije”, kazao je Kerim Variščić.

“Imam 9 godina, živim blizu u ulici Maršala Tita,  često dolazim na stadion Partizanovo da se igram lopte”, kazao je Adijan Čeliković.

“Mi volimo dolaziti na Partizanovo, a i blizu živimo, podloga je super . Nekada kada nas puno ima igramo i košarke i lijepo nam bude, nesvađamo se, družimo se. Gdje god odemo da se igramo ljudi nam govore da se sklonimo ili su auta parkirana ili nešto drugo, a ovdje nikom ne smetamo”,govori nam Azur Ramić.

“Živim blizu, stalno dolazim na Partizanovo, nekad se svi skupimo pa igramo na dva gola. Podloga je dobra, najviše volimo igrati lopte a ponekad i košarke kad nas ima dosta, ali većinom igramo lopte”, ističe Emir Ramić.

Nova podloga koja je postavljena na igralištu Partizanovo  predstavlja stvarni povratak u život jednog sinonima za sport u gradu Konjicu kazao je za radiokonjic.ba Adnan Elezović direktor JU  Sportska dvorana Konjic.

partizanovo igralište otvoreno za rekreativce svakim danom od 12 do 17 sati
Adnan Elezovic, direktor JU Sportska dvorana Konjic

“Prije nekih par mjeseci smo otvorili SC Partizanovo i za šire društvene mase odnosno za svu omladinu i za starije, da vrše rekreaciju i sport na Partizanovu a pogotovo na novoj sportskoj podlozi koja je urađena i koja se odlično pokazala u ovom periodu. Drago mi je što svaki dan veliki broj dječaka i djevojčica koriste fudbalski i košarkaški teren. Igralište je otvoreno svakim danom od 12 do 17 sati, tako da ovom prilikom pozivam i ostale koji nisu informisani da dođu da se rekreiraju da se bave sportom  i da promovišu zdrav način života. Nadam se da ćemo na ovom mjestu okupljati što veći broj djece i da će se igrati na Partizanovom kao što je to bilo i prije”, ističe Elezović.

PROČITAJ:   Konjic: Firma "Bujice" angažovala radnike iz Nepala
partizanovo igralište otvoreno za rekreativce svakim danom od 12 do 17 sati
Partizanovo igralište otvoreno za rekreativce svakim danom od 12 do 17 sati

Brojni Konjičani su upravo na ovom igralištu učili svoje prve sportske pokrete, a sada će nove generacije stvarati neka nova sjećanja i nova prijateljstva na ovom istom mjestu.

radiokonjic.ba

29.09.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

Možda vas zanima