3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Pčelari Hasib i Arnela Avdić osvojili dvije zlatne i jednu bronzanu medalju

Na 17. Međunarodnom sajmu pčelarstva „Medena Tuzla 2022“ koji se održao u organizaciji Pčelarskog društva „Nektar“ u Tuzli učestvovalo je 910 učesnika među kojima su bili i Konjičani Hasib i Arnela Avdić, koji su osvojili dvije zlatne medalje za kvalitet meda medljikovca i bagremovog meda, a bronzanu medalju su osvojili za saće u medu.

pčelari hasib i arnela avdić osvojili dvije zlatne i jednu bronzanu medalju
Pčelari Hasib i Arnela Avdić osvojili dvije zlatne i jednu bronzanu medalju

„Kao i svake godine, šaljemo uzorke koji se ocjenjuju po raznim parametrima. Ove godine smo poslali dva uzorka: med medljikovac i bagremov med. Za oba uzorka meda smo osvojili zlatnu medalju, a za saće u medu bronzanu. Osjećam se ponosno za kvalitet meda koji je za nas proizvođače bitan. Moramo kontinuirano pružati potvrdu kvalitete meda svojim kupcima, a Konjic ima idealne uslove za pčelarstvo, i u većini slučajeva konjički pčelari često osvajaju najveće nagrade“ – kazao je za radiokonjic.ba Hasib Avdić, pčelar hobista.

pčelari hasib i arnela avdić osvojili dvije zlatne i jednu bronzanu medalju
Hasib i Arnela Avdić

„Da bi se dobio kvalitetan med pčelar mora strogo da se pridržava pravila i načina pčelarenja. Obzirom na lokalitet mog pčelinjaka kvalitet je neupitan, priroda je potpuno čista pa je u samoj analizi nemoguće naći pesticide, a udaljenost prvog industrijskog zagađivača je 20 KM“- istaknuo je Avdić.

„Pored redovnog posla sam ne bih mogao nikako stići baviti se pčelarstvom, a najveći doprinos daje moja supruga. Ukoliko želite da se bavite pčelarstvom potrebno je da steknete neophodno znanje iz te oblasti jer je potreban isti nivo znanja za jednu košnicu kao i za ogromni pčelinjak“ – kazao je Avdić.

radiokonjic.ba

27.09.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima