back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

PD “Borašnica” Konjic: Godišnji plan aktivnosti

Članovi PD “Borašnica” Konjic će u skladu sa ovogodišnjim planom aktivnosti, osim bosanskohercegovačkih osvajati i vrhove zemalja regiona. PD “Borašnica” Konjic će u skladu sa godišnjim planom realizovati 32 aktivnosti.

“Naše društvo nije društvo koje radi isključivo izlete. Osim organizovanja planiniraskih pohoda, članovi na društva  aktivno rade na održavanju planinarskih staza i objekata.Tokom čitave godine raspolažemo sa dvije kuće i jednim planinarskim domom, trudimo se da budu dostupne svima koji ih trebaju” – kazao je Rasim Nuhić, predsjednik PD Borašnica Konjic.

pd "borašnica" konjic: godišnji plan aktivnosti
PD "Borašnica" Konjic: Godišnji plan aktivnosti

U skladu sa godišnjim planom aktivnosti 4. i 5. marta organizovat će zimsku školu planinarstva za početnike u saradnji sa GSS stanica Konjic.

“Ove godine smo planirali i zimske škole za početnike. Zaista imamo ambiciozan plan i nadamo se da ćemo ga ostvariti. Kroz naše društvo vidjeli smo da je za planinarenje u zimskim uslovima  potrebno više znanja i iskustva. Upravo iz tih razloga mi ćemo organizovati zimsku školu planinarstva koja će se održati u našem planinarskom domu na Raptima. Ovo je planirano u saradnji sa  GSS stanica Konjic, s  obzirom da su oni dobro opremljeni, ali imaju i znanje” – istaknuo je.

U skladu sa godišnjim planom, planiran je pohod na planinu Prokletije.

“Planirane su lakše i teže ture. Jedna teža tura je Prokletije gdje je potrebno u jednom danu najmanje 15 sati pješačenja, kondicionalno izuzetno zahtjevan pohod” – kazao je.

PD “Borašnica” Konjic će u saradnji sa PD  “Pazarić” učestvovati u  pohodu na Ormanj 18. februara 2023. godine.

radiokonjic.ba

08.02.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]