Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

PD “Borašnica” Konjic organizuje pohod na Bobovac

Pohod se organizuje povodom obilježavanja Dana državnosti BiH

Kao i prethodnih godina povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine 25. novembra, PD “Borašnica” Konjic organizuje pohod na Bobovac, a i ove godine veliki je odziv zaiteresovanih za ovaj pohod kazao je za radiokonjic.ba predsjednik PD “Borašnica” Rasim Nuhić.

pd "borašnica" konjic organizuje pohod na bobovac
Predsjednik PD “Borašnica” Konjic Rasim Nuhić

“PD “Borašnica” je organizator pohoda na Bobovac, te u skladu s tim snosi troškove prijevoza. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti, a kao i svake godine, tako i ove imamo veliki broj zainteresovanih učesnika. Mislim da nismo mogli izabrati bolje mjesto kako bi oblježili Dan državnosti. Mi kao planinari i patrioti ove države, želimo da bar na ovaj način simbolično posjetimo taj grad i da se prisjetimo histroijskih trenutaka, da odamo čast našoj domovini na jedan od najznačajnijih praznika. Grad Bobovac kao kraljevski grad želimo da posjetimo taj dan” – kazao je Nuhić.

Pravac putovanja je Konjic – Kakanj – Kraljeva Sutjeska. Tura je kondiciono i tehnički nezahtjevna, ali ipak je potrebno obezbijediti standardnu planinarsku opremu koja je prilagođena vremenskim uslovima, kao  i hranu i piće.

“Vodiči ovog pohoda su Stanišić Baja Braco i Nuhić Mirzo, a prijave su u toku. Potrebno je imati udobnu obuću, tura nije teška, ali udobna obuća je poželjna kao i fizički da možete podnijeti 2-3 sata pješačenja. Preporučujemo adekvatnu odjeću za zaštitu od kiše i snijega” – naveo je Nuhić.

Polazak na planinarski pohod planiran je u 7 sati i 30 minuta sa platoa TC Bingo. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na kontakt telefon vodiča, Nuhić Mirze 061 969 299, povratak je planiran u večernjim satima.

radiokonjic.ba

23.11.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima