back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Plivački miting „Suljo i Mujo“ 2024. održava se 12/13 jula u Lisičićima

U organizaciji Sportskog društva „Lisičići“-Konjic, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica, u petak i subotu, 12. i 13. jula, održati će se manifestacija „Lisičići” 2024. U okviru manifestacije će biti organizovan memorijalni plivački miting „Suljo i Mujo“ u znak sjećanja na šehide i poginule borce Lisičića, a dan ranije atletska utrka za djecu u dužini 60 i 100 metara.  

Još od 1996. godine imamo određeni dio manifestacije dan prije plivačkog mitinga. U petak u 19 i 30h počinje dječija trka, potom druženje s gostima i prijateljima manifestacijerekao je za radiokonjic.ba zamjenik predsjednika sportskog društva Hamdo Lepara.

plivački miting „suljo i mujo“ 2024. održava se 12/13 jula u lisičićima
Hamdo Lepara i Mensur Duraković

Manifestacija se nastavlja u subotu plivačkim mitingom u 11 sati.

U subotu u 11 sati je početak plivačkih takmičenja, a sa Plivačkim savezom i klubovima smo odlučili  da to budu discipline: slobodno 50 i 100 metara, delfin 50 i 100 metara i maraton u dužini od 750 metara. To su plivačke discipline koje se izvode na otvorenom, na Jablaničkom jezeru. Nema blokova, startova, ni staza, pliva se dužinski. Prilagođeno je mlađoj djeci, a krajnja starosna granica je 14 godina, dok u maratonu mogu nastupiti i stariji“ –  kazao je je Mensur Duraković, sekretar sportskog društva.

Prijave su još uvijek otvorene.

„Što se tiče klubova prijave su otvorene do 11. jula do 23 sata, a pojedinci se mogu prijaviti na telefon ili e-mail, s tim da moraju potpisati izjavu da su zdravstveno sposobni da se takmiče, i atletska i plivačka kategorija“ dodao je Duraković.

U plivačkom dijelu takmičenja osigurane su novčane nagrade, diplome i medalje, dok su za dječiju utrku osigurane diplome i medalje.

Detalje o Plivačkom mitingu možete pogledati na facebook stranici SD Lisičići.

radiokonjic.ba

10.07.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]