back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Pobjeda FK Igman: Igman – Posušje 2:1

FK Igman je danas u 5.kolu Premijer lige BiH u Konjicu ubilježio pobjedu protiv ekipe HŠK Posušje rezultatom 2:1 (2:0 ).

Igman je došao u vodstvo u 11. minuti autogolom igrača Posušja, Krište. Igrač Posušja Vrgoč je pred kraj prvog poluvremena također postigao autogol, tako da je Igman od 43. minute bio u vodstvu 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Maglica je golom u 56. minuti za svoju ekipu, smanjio vodstvo Igmana na 2:1, što je bio rezultat kojim je završena utakmica.

Igman je utakmicu počeo u sastavu Ćeman, Bešagić, Drljević, Hebibović, Oremuš, Jovašević, Đorić, Dupovac Denković, Janketić, Ramić.

U drugom poluvremenu nastupili su i Mešić, Čubrilo, Alešević, Bojo i Bodul.

Žute kartone dobili su Igmanovi igrači: Janketić, A. Hebibović, Alešević i Bojo.

pobjeda fk igman: igman – posušje 2:1
Pobjeda FK Igman: Igman – Posušje 2:1

Šef stručnog štaba FK Igman Dženis Ćosić nakon utakmice za radiokonjic.ba je izjavio da je ova utakmica bila i mentalno i fizički teška.

Prvenstveno čestitke igračima  i svim učesnicima utakmice, stručnom štabu, ljudima u klubu. Ovo je za nas velika pobjeda i jako važna zbog nekog narednog perioda. Dvije stvari koje bi trebalo da spomenemo i da naša publika ima donekle razumijevanja, je da imamo određenih energetskih problema sa timom, gdje već drugu, treću utakmicu padamo energetski u nekom periodu utakmice. Danas je to bilo početkom drugog poluvremena i čekali smo da vidimo šta je najbolje uraditi, a očito je da su izmjene podigle taj nivo intenziteta igre koji nam je bio potreban da smirimo utakmicu, a primili smo i gol dok nismo našli određeno rješenje. Druga situacija je Darko Bodul koji već deset do petnaest dana ima problema sa plućima i zbog toga nije u nekom užem rosteru i nije u kombinaciji stalno za igru“ – izjavio je Ćosić istaknuvši da će Igman, prije reprezentativne pauze, odigrati dvije utakmice naredne sedmice.

pobjeda fk igman: igman – posušje 2:1
Pobjeda FK Igman: Igman – Posušje 2:1

Ovo je za nas velika pobjeda, a imamo sada u srijedu, 30. avgusta, bonus utakmicu na Grbavici, koju ćemo pokušati maksimalno ozbiljno da uradimo i imamo gostovanje kod Tuzla Sity u nedjelju. Želimo da budemo u najboljem svjetlu, a sigurno nam je ova utakmica dala „vjetar u leđa“ za te dvije naredne i da skupimo još bodova u ovoj sedmici. Nakon toga je reprezentativna pauza koja će nam itekako dobro doći, jer nismo bili zadovoljni igrom ni u prvoj, ni u drugoj domaćoj utakmici u potpunosti. Na momente to izgleda dobro, na momente i nije i upravo je to nedostatak energije i nadam se da ćemo poslije reprezentativne pauze doći u situaciju da se podignemo energetski i onda će to sigurno izgledati dosta bolje“ – zaključio je šef stručnog štaba FK Igman Dženis Ćosić.

Izjava Dženis Ćosić
pobjeda fk igman: igman – posušje 2:1
Pobjeda FK Igman: Igman – Posušje 2:1

radiokonjic.ba

Foto: radiokonjic.ba

26.08.2023.

amila@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima