Drugi upravo čitaju

Pobjeda Igmana protiv Sloge

FK Igman je danas u Konjicu u 28.kolu Premijer lige BiH pobijedio Slogu Meridian iz Doboja rezultatom 3:0.

Strijelci za Igman bili su Hrelja u 54 minuti, te Denković u 65 i 85 minuti.

pobjeda igmana protiv sloge
Pobjeda Igmana protiv Sloge

Sloga je propustila prilku da dođe u vodstvo u 18 minuti iz jedanaesterca, ali je šut njenog igrača bio neuspješan i lopta je završila pored Igmanovog gola.

Igman je osvojo tri važna boda u borbi za ostanak u Premijer ligi BiH, a šef stručnog štaba FK Igman Husref Musemić je u izjavi za radiokonjic.ba nakon utakmice rekao da su uspjeli u drugom poluvremenu da igraju više, što je rezultiralo pobjedom.

Vidite šta može da ponudi jedna fudbalska utakmica od 90 minuta. Jako loše prvo poluvrijeme, nismo uspjeli da organizujemo igru, Sloga se dobro branila i pravila nam probleme u kontranapadima. Ali smo zato u drugom poluvremenu napravili izmjenu, uveli smo još jednog veznog igrača, dodatno pokušali da igramo više i u tome smo uspjeli, samim time napravili šanse, postigli golove“ – izjavio je Musemić uputivši čestitke svojim igračima za prikazanu igru u drugom poluvremenu.

Čestitke igračima i za prvo poluvrijeme. Bila je ovo jako važna utakmica, psihološki pritisak i sve su to stvari koje utiču na tako loše izdanje u prvom poluvremenu. Nama ovo puno znači u borbi za ostanak u Premijer ligi“ – dodao je Musemić.

FK Igman će u utorak, 2.maja u 20:30h odigrati narednu prvenstvenu utakmicu u gostima sa Željezničarom.

„Na Grbavici je lijepo igrati i lijepo je biti trener. Lijep stadion, pravi fudbalski ambijent i imaćemo uslove za igru. Pokušaćemo se oporaviti poslije ove utakmice. Poslije Borca smo imali samo dva dana, sada ćemo malo osvježiti ekipu i da se što bolje pripremimo za utakmicu sa Željezničarom“ – prokomentarisao je Husref Musemić.     

pobjeda igmana protiv sloge
Pobjeda Igmana protiv Sloge

Današnjoj utakmici je prisustvovao veliki broj gledalaca, a fudbaleri Igmana su se, nakon završene utakmice, zahvalili najmlađim navijačima Igmana, Beštijama, koji su ih tokom utakmice bodrili svojim navijanjem.

pobjeda igmana protiv sloge
Pobjeda Igmana protiv Sloge
pobjeda igmana protiv sloge
Pobjeda Igmana protiv Sloge
pobjeda igmana protiv sloge
Pobjeda Igmana protiv Sloge

amila@radiokonjic.ba

27.04.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima