back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Pobjeda juniora FK Igman za kraj sezone  

Juniori FK Igman Konjic danas su na Gradskom stadionu u Konjicu pobjedom u revanš susretu plej-ofa protiv Igmana s Ilidže okončali ovosezonsko takmičenje. Konjičani su pobijedili rezultatom 3:2, što je ipak bilo nedovoljno za nastavak takmičenja za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo da je u subotnjoj utakmici Igman poražen u gostima na Ilidži rezultatom 0:4.

Strijelci za Igman na današnjoj utakmici bili su Kozić dva puta i Hondo.

FK Igman je ove sezone bio pobjednik Omladinske lige BiH Juniori Jug. 

Dvojica fudbalera ove ekipe, koji su izlazna generacija, Haris Muslimić i Vedad Bajramović, prokomentarisali su ovu sezonu.

pobjeda juniora fk igman za kraj sezone  
Vedad Bajramović i Haris Muslimić

„Sezona je bila teška, radili smo čitavu sezonu maksimalno, a u doigravanju nismo imali sreće. U današnjoj utakmici mnogo prilika nismo iskoristili i to nam se vrati. Mi smo zacrtali cilj da postanemo prvaci Omladinske lige BiH Jug, što smo i ostvarili i lično sam zadovoljan“ – izjavio je Haris, koji je rekao da su mu ambicije nastup u seniorskom fudbalu, kao i njegovom kolegi Vedadu.

„Ostvarili smo cilj da postanemo prvaci Omladinske lige BiH Jug, ali ovaj korak, plasman u Premijer ligu BiH juniora nismo ostvarili. Nadam se da će iduće generacije, koje dobro treniraju, ostvariti taj cilj. Naši današnji protivnici igraju peti put ovo doigravanje i želim im da ostvare plasman“ – poručio je Vedad.

pobjeda juniora fk igman za kraj sezone  
Pobjeda juniora FK Igman za kraj sezone  

radiokonjic.ba

19.06.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]