3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Pobjednički FIFA trofej izložen u Splitu

Najpoznatiji sportski trofej na svijetu, koji svake četiri godine osvajaju pobjednici svjetskih nogometnih prvenstava, stigao je u Split u subotu, a posjetiteljima je izložen ovog vikenda u Hrvatskom domu.

Ovaj trofej je na svjetskoj turneji povodom nedavnog Svjetskog nogometnog prvenstva u Katri, a u Split je stigao pod velikim mjerama sigurnosti i u pratnji ambasadora turneje, nogometnih legendi Marca Materazzija i Roberta Jarnija, koji će odigrati predstavu utakmica sa djecom iz udruge Down 21 Split u sklopu programa u nedjelju u 18:00 sati na Prokurativi.

“Kada vidim ovaj trofej, sjetim se 1998. i Svjetskog prvenstva u Francuskoj, bili smo jako blizu da ga osvojimo, ali očigledno nam nije suđeno,” rekao je Jarni. Prema njegovim riječima, iako smo mislili da se ovakav uspjeh više nikada neće ponoviti, u 2018. godini smo napravili korak dalje i osvojili drugo mjesto. Protiv Katara smo dobili četiri-pet fantastičnih mladih igrača na koje možemo maksimalno računati, a nadam se da će to pokazati i rezultat u Kataru, rekao je Jarni.

Materazzi se prisjetio kako je 2006. godine uspio da osvoji ovaj trofej sa reprezentacijom Italije.

Reprezentacija koja osvoji trofej, kao pobjednik Svjetskog prvenstva, privremeno zadržava autentični trofej, a potom joj se trajno dodijeljuje pozlaćena replika na kojoj je ugravirana godina prvenstva, zemlja domaćin i pobjednik manifestacije.

Originalni trofej napravljen je od čistog zlata i težak 6.142 kilograma, a predstavlja dvije ljudske figure koje drže globus iznad sebe.
Navijači u Hrvatskoj već su jednom imali priliku vidjeti FIFA trofej – kada je bio izložen u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u veljači 2014. godine.

U sklopu Coca-Cola kutka na Prokurativima, u saradnji sa Sportskim igrama mladih, tokom dva dana igrat će se simulacija Svjetskog prvenstva sa grupama koje nas čekaju u Katri, najavio je Hrvatski nogometni savez. . Posjetioci će moći da ispišu svoje poruke podrške našoj fudbalskoj reprezentaciji na najvećoj navijačkoj zastavi koja će otputovati u Katar. Hina

PROČITAJ:   (VIDEO) Svi poeni na jednu, ovaj na drugu stranu: Podsjetite se najupečatljivije razmjene Federera i Nadala

Objava Osvajanje FIFA trofeja izložena u Splitu pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima