22.3 C
Konjic
23 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Otkriveno spomen-obilježje u Podorašcu

Danas je u haremu džamije u Podorašcu otkriveno spomen-obilježje...

Hemoroidi – simptomi, liječenje, prevencija

Hemoroidi su stanje kada vene u području rektuma ili...

U ponedjeljak promocija knjige “Andrićev skriveni tetar” autora Almira Bašovića

Manifestacija "Teatar baština '23" započela je omažom Zulfikaru Zuki...

MDD “Merhamet” pokrenulo humanitarnu akciju pomoći narodu Maroka

Merhametove kase u koje možete donirati novac nalaze...

Održana radionica „Putem Zukinih karikatura“

Povodom 103. godišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura upriličena...

Počela nova školska godina

Jutros u 08:00 sati ponovno je zazvonilo školsko zvono i time označilo početak nove školske 2023./2024. godine u svim školama na području našeg grada i kantona. 

Kroz školska vrata Prve osnovne škole Konjic danas je u pratnji roditelja ušetao 61 đak prvak, dok su dva prvačića svoj prvi školski čas provela u područnoj školi Repovci i Bijela.

“Mi smo tu za njih, učinit ćemo sve da njihov boravak u školi bude što sretniji i bezbrižniji i da im pružimo ono zbog čega su tu, te da budemo partneri u ovom procesu. Sve ćemo učiniti, da prije svega, prvačići a onda i svi ostali đaci dobiju ono što trebaju dobiti u školi, a to je sigurno okruženje, dobri uslovi za rad i svim silama ćemo se truditi da im to omogućimo te da njihove dane u školi učinimo sretnim“ – poručio je svim đacima i njihovim roditeljima direktor Prve osnovne škole Konjic Omer Kozić.

počela nova školska godina
Omer Kozić

Ovaj dan posebno je značajan za roditelje prvačića koji su sa svojom djecom proveli jedan školski čas, a nakon toga su strpljivo čekali školsko zvono, odnosno kraj drugog školskog časa i momenat kada će se novopečeni đaci pojaviti u školskom dvorištu.

 “Osjećam se kao da i ja krećem u školu. Dječak je bio uzbuđen i nervozan. Nadam se da će sve biti kako treba“ – izjavio je Muamer Hodžić, otac đaka prvaka.

Armina Ajanović, majka djevojčice koja je danas prvi put sjela u školsku klupu, je poručila:

“Djevojčici je drago što kreće u školu. Uzbuđenija je od mene i nadam se da će pronaći prijateljice u razredu”.

A da danas nisu uzbuđeni samo đaci i roditelji, potvrdio je nastavnik historije Dino Hajdar, koji je za radiokonjic.ba kazao da je sretan što će ponovno vidjeti svoje đake, koje je najviše poželio.

“Ovo nam je prva radna sedmica i jedva čekam da počnemo sa radom. Moja poruka svim đacima je da budu marljivi i kulturni. Svim učenicima koji nam tek dolaze želim sretan i uspješan početak njihovog obrazovanja, a devetim razredima koji odlaze, želim da dobro razmisle kojim putem da krenu, odnosno koju srednju školu da upišu” – riječi su nastavnika Hajdara.

počela nova školska godina
Počela nova školska godina

U Drugoj osnovnoj školi Konjic je ove godine 88 đaka prvaka, koji su uzbuđeni sjeli u školske klupe, gdje su ih dočekali učitelji, kojima, također, nije bilo svjejedno.

Učiteljica Aida Hadžavdija je preuzela prvi razred, u kojem je 21 učenik.

Djeca su uzbuđena, ali i ja sam, iako je ovo moja četvrta generacija. Svake godine i svaki put kada primam generaciju, osjetim jednako uzbuđenje. Presretna sam i zadovoljan što radim posao koji volim i mislim da je to najvažnija stvar na svijetu” – priznala je Aida.

Direktorica Druge osnovne škole Konjic Munevera Tinjak kazala je da je sve proteklo u redu.

“Učenici su došli u školu po rasporedu kako smo objavili. Razrednici su podijelili rasporede, udžbenike, a oni kojma bude nedostajalo, dobiće kada nabavimo, kao i prošle godine. Učenici su raspoređeni u 48 odjeljenja, a imamo 88 prvačića” – potvrdila je direktorica Tinjak.

počela nova školska godina
Munevera Tinjak

Za roditelje je sada veliko olakšanje, što su nakon obimnih priprema, dočekali da im djeca sjednu u školske klupe.

“Drago mi je što mi je dijete krenulo u Drugu osnovnu školu, jer sam i ja išao u ovu školu. Želim svome sinu svu sreću u školi, jer je to nešto najljepše, a najvažnije je da su djeca sretna i zdrava” – poručio je otac jednog konjičkog prvačića, a sa time se složila i sugrađanka poželjevši sreću svome djetetu, ali i svim učenicima škole.

počela nova školska godina
Počela nova školska godina

radiokonjic.ba

Foto: radiokonjic.ba

04.09.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima