18.3 C
Konjic
26 ožujka, 2023

Drugi upravo čitaju

Saobraćajna nezgoda na putu M-17 u mjestu Živašnica

Na magistralnom putu M-17, Konjic-Sarajevo, u mjestu Živašnica, došlo...

U Konjicu večeras otvoren prvi MBL matematički kamp na Balkanu

45 srednjoškolaca iz više od 20 država svijeta učestvuje...

Jasmin Badžak: Saopštenje za javnost

Objavljujem da se povlačim s mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca...

ŽKK Konjic: Pobjeda u prvoj utakmici plej-ofa protiv “StarTZ”

Ženski košarkaški klub Konjic večeras je na domaćem terenu...

Planska isključenja električne energije

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

Počeli radovi na izgradnji pomoćnog stadiona FK “Klis” Buturović Polje

Grad Konjic izdvojio je 100 hiljada KM za izgradnju pomoćnog stadiona FK “Klis” Buturović Polje, koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH, grupa jug. Radovi na izgradnji ovog objekta su počeli 12. decembra, rekao je za radiokonjic.ba Ahmo Miljević, predsjednik FK Klis Buturović Polje, koji je govorio o utrošku odobrenih novčanih sredstava, kao i o značaju izgradnje pomoćnog stadiona za sve igrače ovog kluba.

“Pomoćni stadion u Buturović Polju je neophodan za nastavak takmičenja i stvaranja boljih uslova rada pogotovo omladinskog pogona, a već posjedujemo pet kategorija ekipa koje se takmiče u ligama kantona, odnosne federalnim, dok je seniorska ekipa postigla dobre rezultate u zadnjih 5 godina” – kazao je za radiokonjic.ba Ahmo Miljević, predsjednik FK “Klis” Buturović Polje.

Počeli radovi na izgradnji pomoćnog stadiona FK "Klis" Buturović Polje

Grad Konjic izdvojio je 100 hiljada KM za izgradnju pomoćnog stadiona FK “Klis” Buturović Polje, a radovi su počeli su 12. decembra.  O pripremnim radovima i utrošku odobrenih sredstava Miljević je rekao: “Tih 100 hiljada KM smo ove godine utrošili u pripremne radove, ravnanje terena, postavljanje drenaže i nasipa za dalje radove. Ovih 100 hiljada KM je nedovoljno, ali i iduće godine očekujemo podršku kako bismo mogli izvršiti pripremne radove do početka postavljanja umjetne trave za novi stadion”.

Počeli radovi na izgradnji pomoćnog stadiona FK "Klis" Buturović Polje

Miljević je kazao da izvršenje pripremnih radova ovisi od vremenskih prilika u narednom periodu te je dodao: ”Nadam se da ćemo idući mjesec završiti pripremne radove i čekati proljeće kad očekujemo i podršku za umjetnu travu, koja nije nimalo jeftina. U razgovoru sa nekim firmama su nam rekli da kvadrat umjetne trave sa ugradnjom košta oko 40 KM. Pomoćni stadion ima oko 7 hiljada kvadrata, to je negdje oko 280.000 KM, to nisu mala sredstva”.

Počeli radovi na izgradnji pomoćnog stadiona FK "Klis" Buturović Polje

“Trenutno je u klubu oko 80 djece životne dobi 8 do 15 godina koji treniraju po vrlo lošim uslovima. Jesen i zima su kišoviti, pa smo primorani da idemo u Jablanicu i u Konjic,a to puno košta klub, tako da bi izgradnjom stadiona sigurno riješili mnoga pitanja”- istaknuo je Miljević.

Očekuje da će iduće godine radovi biti gotovi, i da će djeca imati normalne uslove za rad.

radiokonjic.ba

26.12.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima