12.8 C
Konjic
27 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Počelo drugo polugodište: u Konjicu danas nastava online, đaci sutra u školskim klupama

Prvi školski dan drugog polugodišta u školskoj 2022/2023. godini počeo je danas.

U dogovoru direktora osnovnih i Srednje škole na području Konjica, odlučeno je da učenici prvi dan drugog polugodišta nastavu prate online, zbog nemogućunosti pojedinih učenika da zbog nepročišćenih puteva uzrokovanih snježnim padavina, dođu do škole.

 Nastavu će učenici od sutra ponovno da prate iz školskih klupa kazao je za Radio Konjic direktor “Prve Osnovne škole” Konjic Omer Kozić te dodao: “Nastavnici u Prvoj OŠ tokom raspusta su radili na pripremama nastavnih planova i programa za drugo polugodište, a također izvršili su pripreme u smislu edukacije koje su bile planirane. Kada je riječ o  školi, radilo se na adaptaciji unutar prostora škole. Obzirom da je zahvaljujući  Gradskoj upravi u proteklom perodu izvršena sanacija krova, nekoliko učionica je trebalo dodatno urediti. Osim toga, nabavili smo nove računare i projektore, tako da smo učionice pripremili u punom kapacitetu za odvijanje nastavnog procesa. Naravno, ovim putem bih poželio sretan početak drugog polugodišta svim učiteljima, nastavnicima, profesorima i učenicima”.

počelo drugo polugodište: u konjicu danas nastava online, đaci sutra u školskim klupama
Omer Kozić direktor Prve OŠ Konjic

Sve je spremno za početak nastave u drugom polugodištu i u “Drugoj Osnovnoj školi” Konjic. “Tokom zimskog raspusta a u organizaciji Pedagoškog Zavoda Mostar, naši nastavnici su bili usmejreni na edukacije, a unutar škole odvijale su se aktivnosti u pogledu čišćenja, uređenja za drugo polugodište” za radiokonjic.banaglasila je direktorica Druge OŠ Konjic Munevera Tinjak.

počelo drugo polugodište: u konjicu danas nastava online, đaci sutra u školskim klupama
Munevera Tinjak direktorica Druge OŠ Konjic

Poželjevši sreću u nastavnom procesu drugog polugodišta svim učenicima, direktorica “Srednje škole” Konjic Enisa Karkelja je kazala: “ Sve je spremno i u našoj školi za početak nastave u drugom polugodištu, jedino mi je žao što je snijeg počeo tek padati na kraju zimskom raspusta pa djeca nisu imala dovoljno vremena da osjete zimske čari”.

počelo drugo polugodište: u konjicu danas nastava online, đaci sutra u školskim klupama
Enisa Karkelja direktorica Srednje škole Konjic

Nastavu su online pratili danas i učenici “Osnovne škole” Glavatičevo a zbog nepročišćenih puteva u selima pomenute MZ odakle autobusom djeca dolaze do škole. Direktor OŠ Glavatičevo Edin Halilović govorio je za Radio Konjic:

Izjava Edina Halilovića
počelo drugo polugodište: u konjicu danas nastava online, đaci sutra u školskim klupama
Edin Halilović direktor OŠ Glavatičevo

Snijeg koji je napadao tokom vikenda otežava dolazak do škole učenicima Osnovne škole Seonica kazao je za radiokonjic.ba direktor iste Zijad Halilović:

Izjava Zijada Halilovića
počelo drugo polugodište: u konjicu danas nastava online, đaci sutra u školskim klupama
Zijad Halilović direktor OŠ Seonica

radiokonjic.ba

23.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima