5.4 C
Konjic
1 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Kolonija uskoro dobija novi izgled

Detalji projekta vrijednog oko milion i pol maraka Građani će...

„Eurosjaj“: liderska pozicija za područje bivše Jugoslavije  

Danas je firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala ugovor sa...

Humanitarni koncert za sugrađanku Tijanu Redžić

Humanitarni koncert će se održati u srijedu 16.11.2022. u...

Počelo suđenje Darku Goliću, optuženom za polno uznemiravanje pacijenta: Bludničio nad 36-godišnjakom koji je 40 dana bio u komi?!

U Osnovnom sudu u Banjoj Luci juče je iza zatvorenih vrata počelo suđenje Darku Goliću (62), bivšem načelniku Klinike za anesteziju i intenzivnu njegu Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, optuženom za seksualno uznemiravanje pacijentkinje. Postupajući sudija je u ovom slučaju isključio javnost zbog prirode učinjenog krivičnog djela i povrede prava na privatnost oštećenog, a u interesu zaštite ličnog i intimnog života oštećenog.

Seksualno uznemiravanje

Darko Golić, koji se brani sa slobode, negirao je 13. aprila 2021. godine krivicu za ono što mu se optužnicom stavlja na teret, odnosno za seksualno uznemiravanje tridesetšestogodišnje pacijentice koja je bila u teškom stanju. zdravlja i vezan za bolesnički krevet.

Golić je uhapšen u januaru 2020. godine zbog sumnje da je bludovao sa 36-godišnjim pacijentom koji je 40 dana bio u komi u UKC-u Banja Luka.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, 19. januara 2020. godine, u periodu od 19 do 22 sata, kao načelnik Klinike za anesteziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjoj Luci i kao ljekara pacijenta M. Đ. (koji je nakon teške saobraćajne nesreće ležao u UKC RS), kako bi zadovoljio svoje seksualne strasti, poljubio je žrtvu u lice, što ga je iznenadilo medicinsko osoblje – medicinske sestre i brat Klinike.

Navode optužnice tužilaštvo će nastojati dokazati izjavama brojnih svjedoka, među kojima je i supruga žrtve, ali i materijalnim dokazima koji navodno sadrže DNK tragove.

Rezultati istrage u ovom predmetu potvrdili su postojanje osnovane sumnje da je dr. Golić počinio krivično djelo. Vještačenjem u Institutu za sudsku medicinu Republike Srpske utvrđeno je da je DNK osumnjičenog Golić pronađen na više uzoraka, i to na pacijentu M. Đ, zatim na posteljini oštećenog, njegovim naočalama, kao i na odraslim osobama koje mijenjaju pelene. .

PROČITAJ:   Novi zemljotres pogodio Hercegovinu

Spakovana za njega?

Nagađa se da je jedan njegov kolega iz UKC-a sve to “upakovao” Goliću, jer početkom 2020. godine nije podržao svoje kolege u borbi za njihova prava. Naime, Golić se nije pridružila tužbi 66 anesteziologa zaposlenih na Klinici za anesteziju i intenzivnu njegu protiv UKC RS.

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima