back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Počelo suđenje za ubistvo koje se desilo prije 13 godina: Svjedoci ne poznaju optuženog

Suđenje Muameru Peškoviću (38) za ubistvo 25-godišnjeg Suvada Pohare u maju 2009. godine u sarajevskom naselju Boljakov Potok počelo je jučer u Kantonalnom sudu u Sarajevu saslušanjem tri svjedoka Tužilaštva KS Mirze Turkovića, Dženane. Ćato i Seluedin Duraković.

Pod istragom

Sva tri svjedoka su, između ostalog, kazala da ne poznaju Peškovića, koji je svih ovih godina bio u bjekstvu, a priveden je 21. aprila ove godine. Turković, koji je odveden iz pritvora, prvo je rekao da ne želi da svjedoči jer je pod istragom, ali se kasnije predomislio i rekao da je 13. maja 2009. godine bio u Stojčevcu sa Durakovićem.

– Pohara je došla kasnije. On i Kemal Muhović su se posvađali sa Durakovićem zbog novca, objasnio je Turković. S obzirom da se svjedokinja Ćato gotovo ničega nije sjećala, predočen joj je iskaz koji je dala u istrazi. Zatim je izjavila da je kritičnog dana vidjela četiri osobe kako istrčavaju iz kuće Pohare, ulaze u Golf i odlaze.

– Prije toga sam čuo jauke i komešanje. Vidio sam da je jedan od te četvorice nosio neki predmet, nož ili polugu, kazao je tada Ćato. Naredno ročište zakazano je za 26. septembar, kada će biti saslušana četiri nova svjedoka. Pešković je optužen da je 14. maja 2009. godine oko 5 sati u ulici Mahmuta Bušatlije u Sarajevu učestvovao u ubistvu Pohare, zajedno sa još dvije osobe. Brat ga je zatekao na stepeništu ispred kuće sa ranama od noža u predelu grudnog koša.

Mladić je u tim trenucima još davao znakove života, ali je iskrvario i podlegao.

Prokleti nož

Policija je 50 metara od kuće u zelenilu pronašla krvavi nož, koji je ubica bacio iz vozila. Za ovo ubistvo suđeno je Kemalu Muhoviću iz Sjenice, koji je 2013. godine proglašen krivim za saučesništvo i osuđen na 15 godina zatvora.

www.oslobodjenje.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]