back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Podignuta optužnica protiv Amira Džafića

Sud potvrdio optužnicu protiv Amira Džafića zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda na štetu Enise Klepo iz Jablanice

Kantonalno  tužilaštvo –  Područno tužilaštvo Konjic je nakon provedene i okončane istrage podiglo optužnicu protiv Amira Džafića (1979.), iz Jablanice, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda na štetu E. K. iz Jablanice, koju je dana 02.10.2023. godine Općinski sud u Konjicu potvrdio u cijelosti.    

  Naime, optužnicom se Amir Džafić tereti da je dana 01.08.2023.godine oko 21,30 sati u holu hotela „Jablanica“ u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena Enisa Klepo, nakon kraće verbalne prepirke oštećene sa direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić, te odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta, pa ju rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo, te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja „Jablanica“, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana i gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka.

Općinski sud u Konjicu zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženog Amira Džafića za  dan 27.10.2023. godine.  

Po odluci Glavnog tužioca ovaj predmet je imao prioritet u radu Tužilaštva i Tužilaštvo je u suradnji sa PU Konjic bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju, pa su tako saslušani svjedoci, ispitan osumnjičeni, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, provedeno medicinsko vještačenje, kao i vještačenje DVD – video zapisa snimaka sa lica mjesta u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja u Istočnom Sarajevu.

radiokonjic.ba

02.10.2023.

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima