12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Gradska izborna komisija Konjic: Neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora

Predsjednik Gradske izborne komisije Konjic Ejub Miljević potvrdio je...

Podignuta optužnica zbog ubistva u Širokom Brijegu

Podignuta je optužnica protiv TK (46) koji je početkom aprila 2022. godine u njegovoj kući u Kočerinu kod Širokog Brijega ubio 58-godišnjeg ZB iz Broćanca kod Posušja.
Intenzivnim radom na predmetu za manje od tri mjeseca,  tužilaštvo ZHK  okončalo je istragu i 29. juna 2022. godine podiglo optužnicu protiv TK (46) iz Promajne, RH, zbog osnovane sumnje da je izvršio protivpravno djelo Ubistvo iz čl. 166. stav 1. KZ F BiH, u vezi sa nezakonitim djelom Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz čl. 371. stav 1. KZ F BiH i protivzakonito djelo Posjedovanje i omogućavanje upotrebe opojnih droga iz čl. 239. stav 3. KZ BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH.

U optužnici se navodi da je 4. aprila 2022. godine u Kočerinu, Široki Brijeg, u nebrojenom stanju u porodičnoj kući uz upotrebu vatrenog oružja, nezakonito držanog streljiva čija opskrba građanima nije bilo dozvoljeno, u nebrojenom stanju ubio ZB (58) i nedozvoljeno držao opojnu drogu koju su municiju i opojnu drogu oduzela ovlaštena službena lica PU Široki Brijeg tokom uviđaja dana 05.04.2022. kao i neuračunljivost osumnjičenog od strane nadležnog suda.određivanje prisilnog smještaja u zdravstvenu ustanovu.

Pored navedenog, optužnica nadležnom sudu predlaže produženje pritvora, koji je prethodno određen 07.04.2022., a potom produžen rješenjem Županijskog suda u Širokom Brijegu od 04.05.2022. traje do 5. srpnja. 2022. godine, saopćeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Po principu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svako se smatra nevinim za krivično djelo sve dok mu se pravosnažnom presudom ne utvrdi krivica, pa potvrđivanje optužnice protiv određenog lica za određeno krivično djelo ne predstavlja njegovu krivičnu odgovornost za počinjenje krivičnog djela, jer je krivica počinioca utvrđena pravosnažnom presudom, napominju iz Tužilaštva.

PROČITAJ:   U jezeru pronađena tijela tri djeteta i žene, tijelo oca u prikolici

Podignuta optužnica za ubistvo u Širokom Brijegu Dnevni.ba.

dnevni.ba

Možda vas zanima