back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Podrška Vladi HNK-a u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje, upravljanje razvojem i EU integracije

S obzirom na činjenicu da je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, kroz programske smjernice, jasno navela namjeru ustrojavanja Ureda za razvojno planiranje, upravljanje razvojem i EU integracije, premijerka Marija Buhač, sa saradnicima, ugostila je danas direktora Federalnog zavoda za programiranje razvoja Nijaza Avdukića i pomoćnika direktora Ureda Vlade FBiH za evropske integracije Emira Hrustanovića.

Razgovarali su o mogućnostima i načinu pružanja podrške HNK-a sa federalnog nivoa, u smislu stručnog usavršavanja i umrežavanja na tragu korištenja iskustava drugih kantona u FBiH koji su se pokazali osobito uspješnim u provođenju Zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u FBiH.

U svjetlu činjenice da jedino Hercegovačko-neretvanski kanton u cijeloj FBiH nije institucionalno riješio oblast planiranja razvoja i povlačenja sredstava iz EU fondova, Avdukić i Hrustanović danas su se pohvalno izrazili o Vladinim namjerama i već preduzetim radnjama za osnivanjem predmetnog ureda. Zahvalivši na dolasku i iskazanoj spremnosti za pružanjem konkretne pomoći, premijerka Buhač i ovom je prilikom naglasila čvrstu namjeru za nužnom reorganizacijom dijela javne uprave, osobito u dijelu planiranja razvoja i osnivanja Ureda za borbu protiv korupcije, na čemu se intenzivno radi.

radiokonjic.ba/vladahnk.ba

20.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]