back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Podrška za Republiku Tursku: Konjički privrednici i gradonačelnik održali sastanak

Razgovarano  o modelima i načinu organizacije i distribucije pomoći Republici Turskoj i njenom narodu s ciljem saniranja i ublažavanja posljedica razornog zemljotresa

Danas se gradonačelnik Konjica Osman Ćatić sastao sa predstavnicima Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic, čiju je delegaciju predvodio predsjednik Jasmin Badžak. Tokom sastanka razgovarano je o modelima i načinu organizacije i distribucije pomoći Republici Turskoj i njenom narodu s ciljem saniranja i ublažavanja posljedica koje je razorni potres ostavio iza sebe. Navedene aktivnosti, kako je odlučeno, biće realizovane uz pomoć Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini, koja će biti posrednik, kako bi pomoć bila adekvatna i dopremljena u što kraćem roku.

Osim navedene želje i namjere konjičkih privrednika koji su izražili spremnost da pomognu u ovim teškim momentima narodu Turske u skladu sa svojim mogućnostima, tokom sastanka razgovarano je i o mogućnostima unaprijeđenja poslovnog okruženja u Konjicu, budućnim poslovnim zonama, projektima stipendiranja učenika deficitarnih zanimanja u skladu sa potrebama privredih i javnih subjekata, te intenzivnijim aktivnostima na planu turizma i poljoprivrede.

konjic.ba

radiokonjic.ba

14.02.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima