back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Policajac spasio ženu iz nabujale rijeke

Policajac je u nedjelju oko 7 sati ujutro spasio 82-godišnju ženu od utapanja iz nabujale rijeke Kupe u Sisku.

Na putu do posla, šetajući Mihanovićevom obalom, čuo je ženski glas koji je dozivao u pomoć, sišao je niz obalu i u rijeci ugledao ženu. Bez razmišljanja je ušao u rijeku, izvukao je na obalu i pozvao hitnu. Žena je prevezena u Opću bolnicu u Sisku, gdje su joj teške ozljede ocijenjene opasne po život.

“Vjerujem da bi svi reagovali na način na koji sam ja reagovao da se nađu u toj situaciji. Nisam previše razmišljao, kada sam je vidio u hladnoj rijeci, jedino što sam mogao da joj padnem na pamet je da joj pomognem i što prije je izvučem na obalu”, rekao je policajac čije ime nije navedeno u dokumentu. policijska izjava.

Ovim nesebičnim, požrtvovnim i hvalevrijednim činom pokazao je da hrvatska policija brine o sigurnosti građana i da je u svakom trenutku i na svakom mjestu uz profesionalan, stručan i human pristup dostupna građanima, Policijska uprava sisačko-moslavačka istakao.

Objava Policajac spasio ženu iz nabujale rijeke pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima