back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Posušje predstavilo novog trenera: Na prvom treningu sam im rekao…

Nakon reprezentativne pauze, m:tel Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se utakmicama 12. kola, a HSK Posušje sutra od 15 sati gostuje Veležu.

Prije te utakmice danas je održana konferencija za medije na kojoj su se javnosti obratili sportski direktor kluba Slavko Brekalo i novi trener Goran Granić.

Brekalo je prvi progovorio i rekao:

– Kao što već znate, Ferdo Milin jednoglasnom odlukom više nije trener Posušja, a na to mjesto je postavljen dosadašnji pomoćnik gospodin Goran Granić. Razlog zašto se to dogodilo je nedovoljan rezultatski učinak, plus neki faktori poput sinergije administracije, stručnog štaba i navijača, tako da je donesena odluka da Granić vodi ekipu u narednom periodu, a mi mu želimo sa srećom u tome.

Nakon njega riječ je imao trener koji je rekao:

– Zahvalan sam menadžmentu na čelu sa predsednikom na prilici i verujem da ću opravdati njihovo poverenje. Jedan od mojih prvih ciljeva je da izgradim jedinstvo, ne samo na terenu među igračima, već i među cijelim klubom i navijačima. To se često zaboravlja i igrači misle da se zbog njih slave, a zapravo smo svi ovdje zbog navijača. Još jedna stvar na kojoj treba raditi je samopouzdanje igrača, mislim da imamo kvalitetne igrače koji ne igraju na nivou svog kvaliteta. Treći segment je neka racionalizacija igre, ekipa je spremna, trče dosta, ali rezultat trke mora biti korisniji. To su tri stvari za koje smatram da bi trebalo da dovedu do navedenog rezultata.

Što se našeg tima tiče, svi su spremni, slatke su to brige i još imamo vremena za prvih 11. najveći dio tog stila bi trebao biti prisutan na svakoj utakmici. Uz zdravo i ne preveliko poštovanje Veleža i ne podcjenjivanje, sve je moguće u jednom meču, takav je moj stav i bez straha, bez obzira na stanje na tabeli i ime kluba.

Nakon toga uslijedila su pitanja novinara.

Brekalo je upitan o ciljevima kluba, na šta je rekao:

– Na početku sezone smo doneli odluku da nam je najvažnija stabilnost, bez obzira na mesto na tabeli, da se razvijamo u svim segmentima od seniora do omladinskog, a za stabilnost je potrebno vreme.

Trener je upitan koliko zapravo želi da se promijeni jer je dio stručnog štaba, na što je rekao:

– Dobro je što smo bili u Međugorju jer smo imali odlične uvjete za rad i što mogu prenijeti sve promjene za koje smatram da su potrebne. Sada je opasnost da ne bi išli prebrzo, jer ono što zamišljamo da želimo da odigramo može se reći u četiri susreta, ali implementacija u praksu je nešto drugo i trebaće vremena. Mislim da smo neke stvari već promijenili, to nije sve, ali za ovo kratko vrijeme dali smo više nego što je trebalo.

Trener je prokomentarisao i svoj odnos sa igračima, jer im je bio pomoćnik, a sada glavni trener:

– Na prvom treningu sam im rekao, ja znam vas i vi znate mene, ostao sam isti, ali se pozicija promijenila i naš odnos će na neki način biti definisan pozicijom i molim za poštovanje. Što se autoriteta tiče imamo tri gledišta, prvo je uprava i predsednik i ako mene ne poštuješ to je nepoštovanje njih, drugo je karakter igrača, neki ne tolerišu autoritet i neki nemaju problem sa tim, a treci je moj autoritet za koji mislim da treba da ima znanje, jer ako nesto znas onda mogu da naslute da li pricas prazne price ili ima znanja i iskustva iza to.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]