5.4 C
Konjic
1 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Kolonija uskoro dobija novi izgled

Detalji projekta vrijednog oko milion i pol maraka Građani će...

„Eurosjaj“: liderska pozicija za područje bivše Jugoslavije  

Danas je firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala ugovor sa...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Potvrđena optužnica protiv petorke koja je brutalno pretukla muškarca: Udarali ga bokserom, slomili nos, tukli dok je bio na podu…

Osnovni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv Bojana Maleševića, Miroslava Ševe, Zorana Niševića, Nebojše Pilipovića i Zorana Brkljača. Malešević, koji je prvooptuženi, tereti se za nanošenje teške tjelesne povrede, a ostala četvorica za učešće u tuči.

Oni su optuženi nakon obračuna u restoranu Tvrđava u mjestu Nova Orlovača kod Prijedora, tokom kojeg su bokserom brutalno pretukli poznanika Mladena Matića.

Prema navodima optužnice, sukob se dogodio u novembru 2017. godine nakon kraće svađe između Matića i optuženog. Nakon svađe, Matić je prvi izašao iz lokala i sjeo u auto i otišao kući.

Optuženi Ševo je izašao iza Matića, prišao njegovom vozilu, otvorio vrata i zamolio ga da izađe. Ševo je Matića udario glavom čim je izašao iz vozila, a nakon što je oštećeni pao na zemlju, Ševo ga je nekoliko puta udario šakom u glavu. Kada je Matić uspio ustati, prišli su mu Malešević i Pilipović koji su i njega napali.

Tada je Malešević izvadio bokser, stavio ga na ruku i udario Matića u lice i slomio mu nos, nanijevši mu tešku povredu. Zatim je nastavio da ga tuče drugom rukom na kojoj nije bio bokser.

Matića su, dok je ležao na zemlji, takođe više puta udarali pesnicama i nogama Brkljač i Nišević, nanevši mu više lakših povreda.

Optužnicu protiv njih podiglo je Okružno tužilaštvo u Prijedoru.

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima