back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Poznato kada bi trebala započeti rekonstrukcija travnjaka na stadionu Koševo i gdje će FK Sarajevo igrati domaće utakmice

Rekonstrukcija se izvodi u sklopu projekta “Kompletna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH”. Projekat, prema uslovima koje postavlja krovna kuća evropskog fudbala, finansiraju UEFA i NS/FS BiH sa 75% ukupne vrijednosti projekta, dok preostalih 25% obezbjeđuju lokalne zajednice u vlasništvu ovih stadioni.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona “Asim Ferhatović Hase” sa svim troškovima i obračunatim PDV-om iznosi 2.487.405,03 KM. Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine obezbijedio je 1.938.207,97 KM, dok je preostali iznos od 549.197,06 KM dionica Općine Centar. Fudbalski klub Sarajevo preuzima sve troškove održavanja terena na period od 10 godina.

Prijedlog ugovora, koji obezbjeđuje kvalitetnu osnovu za odigravanje fudbalskih utakmica, kako Fudbalskog kluba Sarajevo tako i svih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine, prije potpisivanja treba da potvrde i odobre vijećnici Općinskog vijeća. Općina Centar na narednoj sjednici koja bi se trebala održati 28. jula, a radovi bi trebali početi odmah nakon zvaničnog potpisivanja ugovora.

FK Sarajevo će utakmicu 3. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrati protiv FK Slog na stadionu “Asim Ferhatović Hase”. Utakmica se igra u subotu, 30. jula u 21:00. Kada zvanično počnu radovi na zamjeni travnjaka na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, FK Sarajevo će svoje utakmice igrati na stadionu “Bilino polje” u Zenici.

Nakon detaljne analize svih potencijalnih zamjenskih stadiona, ocijenjeno je da je zbog kvaliteta travnjaka, reflektora i same cijene stadion u Zenici najbolje privremeno rješenje za odigravanje domaćih utakmica. Procjenjuje se da će radovi na zamjeni travnjaka trajati 45-60 dana.

Sve informacije vezane za odigravanje domaćih utakmica FK Sarajevo u Zenici bit će dostupne navijačima FK Sarajevo kada bude definisan tačan datum početka radova na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]