back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Poznato za šta se terete uhićeni u akciji ‘Rez’

Postupajući tužilac će saslušati osumnjičene uhapšene u akciji “Rez”, nakon čega će donijeti odluku o predloženim mjerama pritvora, mjerama zabrane i drugim radnjama u predmetu. U akciji kodnog naziva ‘Rez’ privedeno je više osumnjičenih, protiv kojih se vodi istraga za krivična djela organizovanog kriminala, u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i za druga krivična djela. “Prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna saradnja, osumnjičeni su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, sa podijeljenim ulogama i zadacima, koja je u dužem vremenskom periodu krijumčarila i prodavala velike količine opojnih droga na nezakonit način. narko tržište Sarajeva i drugih gradova droga’, kažu iz Tužilaštva BiH. Također, u okviru istrage istražuju se tokovi novca stečenog nezakonitim radnjama, kao i oblici koruptivnog djelovanja osumnjičenih. “Nakon saslušanja osumnjičenih, postupajući tužilac će odlučiti o daljim koracima i nastavku istrage u ovom predmetu”, dodali su iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, pripadnici Specijalne jedinice MUP-a SŽ u utorak su u saradnji sa kolegama iz MUP-a HNŽ uhapsili ukupno sedam osoba na području Sarajeva i Neuma.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Elvis Keljmendi, Ajlin Ahmić, Anel Sejfović, Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulašević.

Zna se za šta se terete uhapšeni u akciji ‘Rez’ pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]