13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

“Prah” pred konjičkom publikom

U okviru manifestacije Konjičko kulturno ljeto 2022., večeras Konjičani ali i gosti uživaju u predstavi “Prah”

Dramu ”Prah” režirao je Miralem Zupčević, a u glavnim ulogama publika je gledala Gordanu Boban i Mirsada Tuku, koji igraju bračni par na rubu materijalne i moralne egzistencije.

Kroz sat i petnaest minuta publiku vode kroz skoro svaku emociju koja se dešava u braku. Predstava obrađuje ozbiljne teme na duhovit način, a večeras je njeno 47.igranje.

"prah" pred konjičkom publikom
"Prah" pred konjičkom publikom

Glumica Gordana Boban za Radio Konjic je izjavila:

“Veselim se konjičkoj publici, igranju predstave i Benjaminu (direktoru Narodnog univerziteta Konjic) bez kojeg ne bi bilo mnogo toga u Konjicu. Sa kolegom Mirsadom sarađujem od 1996. u Kamernom teatru. On je imao želju i tekst, te smo dugo pokušavali naći slobodno vrijeme da napravimo ovu predstavu. Profesor Miralem Zupčević je došao na Mirsadov poziv u Sarajevo, te smo uz podršku Centra za kulturu i mlade Sarajevo završili predstavu. Večeras je 47.igranje.”

"prah" pred konjičkom publikom
"Prah" pred konjičkom publikom

Razgovore nakon igranja predstave možete poslušati u centralnoj informativnoj emisiji Radio Konjica u srijedu 24.08. od 16 sati.

"prah" pred konjičkom publikom
"Prah" pred konjičkom publikom

radiokonjic.ba

23.08.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima