22.3 C
Konjic
23 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Otkriveno spomen-obilježje u Podorašcu

Danas je u haremu džamije u Podorašcu otkriveno spomen-obilježje...

Hemoroidi – simptomi, liječenje, prevencija

Hemoroidi su stanje kada vene u području rektuma ili...

U ponedjeljak promocija knjige “Andrićev skriveni tetar” autora Almira Bašovića

Manifestacija "Teatar baština '23" započela je omažom Zulfikaru Zuki...

MDD “Merhamet” pokrenulo humanitarnu akciju pomoći narodu Maroka

Merhametove kase u koje možete donirati novac nalaze...

Održana radionica „Putem Zukinih karikatura“

Povodom 103. godišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura upriličena...

Pravoslavni vjernici pripremaju se za obilježavanje Vaskrsa

Večeras u 18 sati večernja služba sa iznošenjem plaštanice u Crkvi sv. Vasilija Velikog; u nedjelju, 16. aprila, na Vaskrs Sveta Liturgija u 8 sati.

Pravoslavni vjernici pripremaju se za najveći hrišćanski praznik Vaskrs, koji se obilježava u nedjelju, 16.aprila 2023. U ovoj sedmici vjernici bi trebali da se potrude da oproste jedni drugima sve međusobne grijehe i uvrede.

Posljednja sedmica je Velika ili Strasna sedmica u kojoj se obilježava Hristovo stradanje, a najznačajni dan u toku te sedmice je Veliki petak.

Danas na Veliki petak, u Crkvi sv. Vasilija Velikog u Konjicu s početkom u 18 sati će biti večernja služba sa iznošenjem plaštanice. U nedjelju, 16. aprila, na Vaskrsenje Hristovo, u crkvi će biti služena Sveta Liturgija s početkom u 8 sati“, rekao je jerej Igor Mastilović.

“Cijela ova sedmica je obilježena bogosluženjima. Na kraju vaskršnjeg posta dolazi nam sedmica koju mi zovemo Strasna sedmica, kada obilježavamo Hristova stradanja, od ponedjeljka do Velike subote, i na kraju dolazi najradosniji, najveći i najvažniji praznik vaskrsenje Hristovo, koje je opisano u sva četiri jevanđelja, a najdetaljnije u Jovanom jevanđelju”– rekao je jerej Mastilović uputivši čestitku svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti tradicionalnim hrišćanskim pozdravom “Hristos vaskrse, Vaistinu vaskrse”.

radiokonjic.ba

14.04.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima