17.5 C
Konjic
25 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Zbog udesa na M 17 saobraćaj bio obustavljen

Iz Operativnog centra Policijske uprave Konjic su nas informisali...

Zmaj Pozoj stiže u Konjic

Završen 16.Međunarodni festival amaterskih pozorišta, CSI-set oduševio publiku Na 16....

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Zaručila se Ana Bavrka: Pogledajte kako ju je zaprosio partner

Ana Bavrka iz Mostara 2017. izabrana je za Miss...

Odobren helikopter OS BiH za gašenje požara koji je i dalje aktivan

Husein Hodžić pomoćnik gradonačelnika u službi za CZ i...

Predao se i treći mladić osumnjičen za napad na zaštitara

Nakon što su sinoć uhapšena dvojica napadača, koji su na smrt pretukli zaštitara u kockarnici, danas se treći predao policiji. Radi se o mladićima od 22 do 24 godine. Zaštitar je od zadobivenih ozljeda preminuo u KBC-u Zagreb.

– Nakon intenzivnih mjera na identifikaciji i potrazi za trojicom muškaraca koji su učestvovali u teškom zločinu na području Trnja i jučerašnjeg hapšenja dvojice, treći muškarac se nalazi u službenim prostorijama i pod nadzorom policije. Operativnim radom na terenu i prikupljenim informacijama utvrđen je njihov identitet, a radi se o muškarcima od 22, 23 i 34 godine. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, saopšteno je jutros iz zagrebačke policije.

Nakon što je policija juče objavila neke detalje istrage, bilo je jasno da je identitet napadača poznat i da se pooštrava obim istrage. Zbog toga je policija pozvala osumnjičene da se predaju, što su pod pritiskom i učinili.

Ispitivanjem svjedoka i pregledom snimaka nadzornih kamera u kancelariji i oko mjesta zločina, policija je vrlo brzo rekonstruisala ovaj strašni događaj i utvrdila identitet napadača. Motivi napada još uvijek nisu poznati, ali policija vjeruje da ubistvo nije planirano. Takođe, prema navodima policije, zaštitar je bio naoružan, ali nije koristio oružje.

Istraga nastavlja da se utvrđuju svi detalji i okolnosti.

Ubijen je 40-godišnji zaštitar koji je iz kazina udaljio nekoliko osoba koje su remetile red i mir i uništavale inventar. Nakon toga se dogodila tragedija. Potraga za počiniocima jučer je trajala cijeli dan. Pregledani su snimci sa nadzornih kamera u kancelariji i u blizini mjesta zločina.

– Koliko je poznato, zaštitar je bio naoružan, ali nije koristio oružje. Kao i ranije, prvo je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, a o posebnim motivima ne možemo govoriti. Ne možemo reći da je ovaj zločin bio planiran. Djelo se vjerovatno dogodilo naglo u zbrci. Suzili smo krug, imamo određena operativna znanja. Nastavljamo sa radom do kraja vikenda. Pozivam počinitelje koji su još uvijek nepoznati da se prijave policiji, rekao je jučer Zvonimir Petrović, načelnik Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke.

PROČITAJ:   Pronađeno beživotno tijelo osobe za koje postoje indicije da je nestali Adil Hajvaz

Na Posušje.info prvi put se pojavila objava Predao i treći mladić osumnjičen da je napao zaštitara.

www.posusje.info

Možda vas zanima