back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine počinje danas dvodnevno zasjedanje s početkom u 10 sati.

Na obimnom dnevnom redu se, između ostalog, nalazi Prijedlog zakona o šumama.

Vlada Federacije BiH je prijedlogom iskazala je spremnost da na nivou Federacije stvori pretpostavke za rješavanje nagomilanih problema u sektoru šumarstva, poput bespravne sječe, zauzimanje državnog šumskog zemljištva, pojave biljnih bolesti koje ugrožavaju stabilnost šuma te otežane uspostave prava služnosti i zakupa na zemljištu.

Zakonom se osigurava efektivno i efikasno gazdovanje šumama i adekvatan nadzor.

Zastupnici će se izjašnjavati i o Prijedlogu zakona o građevinskom zemljištu, izmjena o zakona zemljišnim knjigama, katastru nekretnina i katastru zemljišta, platam i naknadama sudija i tužilaca u FBiH, Prijedlogu Zakona o izmjenama Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Govoriće se i o električnoj energiji, korištenju obnovljivih izvora energije, te o zaštiti civilnih žrtava rata.

Izvor: BHRT

Foto: BHRT

26. 07. 2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]