18.3 C
Konjic
26 ožujka, 2023

Drugi upravo čitaju

Saobraćajna nezgoda na putu M-17 u mjestu Živašnica

Na magistralnom putu M-17, Konjic-Sarajevo, u mjestu Živašnica, došlo...

U Konjicu večeras otvoren prvi MBL matematički kamp na Balkanu

45 srednjoškolaca iz više od 20 država svijeta učestvuje...

Jasmin Badžak: Saopštenje za javnost

Objavljujem da se povlačim s mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca...

ŽKK Konjic: Pobjeda u prvoj utakmici plej-ofa protiv “StarTZ”

Ženski košarkaški klub Konjic večeras je na domaćem terenu...

Planska isključenja električne energije

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

Premija osiguranja za 2022. godinu prestaje važiti 31.12.2022.godine

Osiguranici ZZO HNK još u petak 30.decembra mogu kupiti premije osiguranja, a kako bi izbjegli plaćanje participacije zdravstvenih usluga  od 1.januara naredne godine.

Prema riječima glasnogovornice ZZO HNK Alenke Ban, ovo je  prilika da podsjetimo osiguranike da imaju još jedan dan za kupovinu premija jer im ona za 2022.godinu ističe do 1.januara.

“ Cijena premije je 20 KM. Njene kupovine oslobođena su djeca do  navršenih 18 godina života, dobrovoljni davaoci krvi koji su krv darivali  10 i više puta i oni koji su krv darivali 50 i više puta. Oni su trajno oslobođeni plaćanja”.- kaže Ban i pojašnjava “ Oni koji su krv dali 10 i više puta, imaju  uslov je da su krv darovali jednom u 2022.godini. ZZO već ima svoj popis  podataka iz transfuzionih centara , darivaoci mogu provjeriti da li su na popisu Zavoda, a ukoliko nisu  uz priloženu svoju kartu darivaoca ili dolaskom u najbližu poslovnicu ZZO HNK mogu se registrovati i ostvariti svoje pravo”.

U ovoj godini u decembru su do sada u Konjicu premiju osiguranja kupila 4952 osiguranika što je 597 više u odnosu na decembar prošle godine. Konjic ima 22164 osiguranika. Kupovinom premije osiguranici su oslobođeni plaćanja participacije za 134 zdravstvene usluge, a koja iznosi od jedne do 150 KM.

radiokonjic.ba

29.12.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima