Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Premijerka Buhač sa izaslanicom američkog ambasadora u BiH

Premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač održala je danas, u svom kabinetu, radni sastanak sa zamjenicom šefa Misije pri Ambasadi SAD-a u BiH Deborah Mennuti.

premijerka buhač sa izaslanicom američkog ambasadora u bih
Premijerka Buhač sa izaslanicom američkog ambasadora u BiH.

Otvorivši razgovor sa temom o djelovanju Vlade HNK-a kroz protekla tri mjeseca i načinom na koji funkcioniše vladajuća koalicija u Kantonu, Buhač i Mennuti razgovarale su o Programu rada Vlade, nužnim reorganizacijama na evropskom putu Bosne i Hercegovine, borbi protiv korupcije, kao i o političkim i drugim aktuelnim pitanjima u HNK-a i BiH u cjelini. Poseban je akcenat bio na planovima za osnivanje Ureda za borbu protiv korupcije unutar Vlade  HNK-a, što je jedan od ključnih prioriteta u procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji, a za šta je izaslanica američkog ambasadora i ovom prilikom ponudila tehničku i savjetodavnu pomoć njihovih stručnjaka. Dotaknuvši se i tema privrednog jačanja Kantona, razvoja energetike i turizma, zaključili su kako obje strane ostaju otvorene za još čvršću saradnju u smislu podrške i razmjene iskustava.

radiokonjic.ba/Vlada HNK

13.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima