back to top

Drugi upravo čitaju

Prvi dan Ramazanskog bajrama u srijedu, 10. aprila

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i...

OSR Konjic: 2.mjesto pojedinačno i 3.mjesto ekipno na Prvenstvu FBiH “Spin 2024.”

Ekipa OSR KONJIC nastupila je u nedjelju, 7.aprila, Kiseljaku...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Konjic će 18. i 19 aprila biti domaćin godišnje MS Community BiH konferencije

Riječ je o jednom od najznačajnijih IT događaja u...

Klis sa Slogom odigrao 2:2

FK Klis je danas u Gornjem Vakufu/Uskoplje odigrao neriješeno...

Preminula dva dana stara beba rođena kod kuće u okolici Imotskog, slučaj se istražuje

Smrt bebe koja je preminula u KBC-u Split 1. decembra oko sedam sati ujutro vodi se u potpunoj tajnosti. O tome javnost nisu obavijestili ni bolnica ni policija.

Dvadesetdevetogodišnja majka je 29. novembra u svojoj kući na širem imanju uz pomoć mještanke rodila djevojčicu. Beba je rođena živa, ali su se problemi sa disanjem pojavili 1. decembra u ranim jutarnjim satima kada je neko iz porodice pozvao Hitnu pomoć, gde je detetu odmah po dolasku osoblja pružena reanimacija.

Beba je dovezena u sedam sati ujutro u KBC Split, gdje je potvrđena njena smrt. Zašto je beba morala da se rodi kod kuće, da li je to odluka njenih roditelja da imaju više dece, ili je to nužna potreba zbog prevremenog porođaja kada nije moguće planirati odlazak u bolnicu, ostaje da se sazna viđeno.

O ovom tragičnom događaju pitali smo i odgovorne u PU Splitsko-dalmatinskoj, čiji odgovor na naš pisani upit prenosimo u cijelosti.

– Poštovani, povodom Vašeg upita, obavještavamo Vas da je Stanica granične policije Imotski dana 01.12.2022. godine zaprimila dojavu da je novorođeno dijete u jutarnjim satima dovezeno sa područja Imotskog u KBC Split, a nakon ukazane ljekarske pomoći pomoći, novorođenče je preminulo. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu obavljena je obdukcija te je utvrđeno da je smrt djeteta uzrokovana prirodnim uzrocima. U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja, sprovodimo kriminalističko istraživanje.

Dvodnevna beba rođena kod kuće kod Imotskog, slučaj se istražuje, pojavio se prvo na Posušje.info.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima