back to top

Drugi upravo čitaju

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

Preminula ženska osoba usljed izazvanog požara prilikom čišćenja parcele

Za portal radiokonjic.ba o nesretnom događaju koji se dogodio u našem gradu govorio je Ismail Kadić, načelnik i viši inspektor OP PU Konjic.

“Dana 05.03. u 15:40 sati dežurnoj službi PU Konjic telefonom se obratio dežurni medicinski tehničar Hitne medicinske pomoći Konjic, te obavijestio da ima informaciju da je u mjestu Zaslivlje osoba A.LJ. (1950.) usljed čišćenja svoje parcele i paljenja vatre zadobila opekotine po tijelu. Na lice mjesta izašla je Hitna medicinska pomoć Konjic koja je na parcelama zatekla A.LJ. sa vidinim povredama od opekotina, te joj pružala prvu pomoć ali je ista preminula na licu mjesta. Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je obezbijedila lice mjesta, upoznat je dežurni kantonalni tužilac, formirana je uviđajna ekipa Odjeljenja kriminalističke policije koji su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj. Na lice mjesta također su bili pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice koji su lokalizovali požar, a radi se o požaru koji je unesrećena izazvala čisteći svoju baštu. Poslije uviđaja slijede naredbe tužioca o narednim radnjama koje će rasvijetliti sam uzrok smrti ove stradale osobe.“- kazao je Kadić.

radiokonjic.ba

06.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima