13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Pretukao starca, skinuo ga i bacio u bunar: Ubici iz Laktaša povećana zatvorska kazna

U ponovljenom postupku, banjalučki Okružni sud osudio je Bogdana Vajukića (23) iz Laktaša na 11 godina zatvora za ubistvo Gojka Veselića (76), koje se dogodilo u januaru prošle godine, a porodica oštećenog je upućena da odštetu traži u tužba.

Vrhovni sud RS je u julu ove godine Vajukiću ukinuo kaznu od deset godina zatvora kojom ga je Okružni sud Banja Luka osudio u prvostepenom postupku za krivično djelo teška tjelesna povreda sa smrtnim posljedicama, čime je prekvalifikovao djelo, s obzirom da ga je optužnicom teretio za teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način.

Vajukića je optužnica teretila da je 24. januara 2021. godine u mjestu Koljani, opština Laktaši, u porodičnoj kući Veselića, došlo do verbalnog sukoba između oštećenog i optuženog.

Vajukić je fizički nasrnuo na starca i u više navrata ga udario stisnutim šakama u predjelu glave i tijela, pri čemu mu je smrskao grudi i stomak. Vajukić se sutradan vratio u kuću gdje je pronašao tijelo, skinuo donji veš i bacio ga u bunar u dvorištu.

www.oslobodjenje.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima