-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Pretukao ženu i kćer jer su ga iživcirali izbori u BiH

Županijski sud u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor 56-godišnjem nautičaru iz Splita, koji je u nedjelju svoju suprugu udario stolicom, a kćer šakom.

Prema neslužbenim informacijama Slobodne Dalmacije, Splićanin je bio pod utjecajem alkohola dok je na televiziji pratio izbore u Bosni i Hercegovini.

Muškarac je uhapšen zbog sumnje da je u posljednje dvije godine psihički zlostavljao suprugu i kćer nazivajući ih pogrdnim imenima jer mu je supruga srpsko-bosanskog porijekla.

Legao je na ženu i pritisnuo joj jastuk na glavu

Sadržaj

Sve je kulminiralo u nedelju u 17 sati posle ručka kada je vidno pijani 56-godišnjak počeo da psuje svoju suprugu bez razloga zbog njenog porekla.

Kako bi izbjegla fizički napad, žena je pokušala situaciju da pretvori u šalu, ali je nasilnik uzeo jastuk i udario je njime. Zatim je, sa svojih 110 kilograma težine, legao na ženu i stavio joj jastuk na glavu. Pritiskao ju je i vrijeđao.

Suprugu je dva puta udario stolicom, a kćerku

Tada je iz sobe izašla njihova odrasla kćerka i viknula na oca da pusti majku. Prema policijskom izvještaju, to je ženi spasilo život jer ju je muž mogao ugušiti. Nasilnik je tada krenuo prema kćeri, između njih je stala majka, a on je u alkoholiziranom stanju izgubio ravnotežu i pao, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je ćerka pokušala da ga smiri, otac ju je uhvatio za vrat. Majka ga je vukla, što mu je nakratko odvratilo pažnju, a onda je kćerku udario šakom u vilicu. Žena ga je tada polila vodom, on se okrenuo prema njoj, spotakao se i pao i udario glavom. Potekla je krv, što ga je dodatno razbjesnilo.

Suprugu je gurnuo na pod, uzeo stolicu i njome je dva puta udario. Prvi udarac ju je pogodio u ruku, a drugi joj je razbio glavu. Majka i ćerka su nekako uspele da pobegnu iz stana i pozovu policiju. Policija je odmah uhapsila 56-godišnjeg muškarca, a žena je prevezena u Urgentni centar, gde je otišla da joj zašiju ranu.

Muškarac je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela završio u istražnom zatvoru na Bilicama, piše Slobodna Dalmacija.

Prebio suprugu i kćer jer su ga nervirali izbori u BiH pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima