back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Prevljak i Duraković na spisku selektora Hadžibegića

Faruk Hadžibegić, selektor Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je objavio spisak 23 igrača na koje će računati u duelima kvalifikacija za EURO 2024. protiv Portugala, u Lisabonu 17. juna, i Luksemburga u Zenici tri dana kasnije.


Na spisku selektora među napadačima je i Konjičanin Smail Prevljak.

prevljak i duraković na spisku selektora hadžibegića
Smail Prevljak

Fudbaler Igmana Elvir Duraković nalazi se na širem spisku selektora Faruka Hadžibegića za okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine. Iz FK Igman su naveli da su izuzetno ponosni na činjenicu da je upravo iz njihovih redova igrač dobio poziv za “A” selekciju naše domovine, uputivši čestitku mladom fudbaleru.
Podsjećamo da je mladi bek Igmana nedavno uvršten u Idealnih 11 Premijer lige BiH, sa svojim klupskim kolegom Mirsadom Ramićem.

prevljak i duraković na spisku selektora hadžibegića
Prevljak i Duraković na spisku selektora Hadžibegića

Bh. fudbaleri okupiće se 7. juna u Zenici, gdje će se pripremati za nastupajuće duele kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Poslije dva odigrana kola u grupi ”J” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine igrati u Njemačkoj, prvi je Portugal sa maksimalnih šest bodova. Slijede Slovačka sa četiri, Bosna i Hercegovina i Island imaju po tri, Luksemburg jedan, dok je bez bodova Lihtenštajn.

radiokonjic.ba

31.05.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima