back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Prevljak u nadoknadi spasio Zmajeve poraza od Finske

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv selekcije Finske u Helsinkiju rezultatom 1-1 u okviru prvog kola Lige nacija.

Naša reprezentacija je bila nešto konkretnija na terenu u uvodnih nekoliko minuta, ali iz toga nije uspjela stvoriti niti jednu šansu pred golom protivnika. S druge strane, Finska se probudila sredinom prvog poluvremena i imala nekoliko izglednih situacija pred golom Šehića.

U samom finišu prvog poluvremena nakon konsultacija iz VAR sobe, sudija je dosudio jedanaesterac za Finsku nakon što je Sanjin Prcić igrao rukom u šesnaestercu Zmajeva. Loptu je na bijelu tačku namjestio Pukki i sigurno savladao Ibrahima Šehića za vodstvo domaće selekcije od 1-0. S minimalnom prednošću Finska je otišla na odmor.

Ivaylo Petev je mijenjao početkom drugog poluvremena. Blijede partije Krunića i Pjanića rezultirale su njihovim izlaskom već u 57. minuti, na teren su umjesto njih ušli Gojak i Menalo. Naš selektor je u 67. minuti u igru ubacio i Dinu Hotića umjesto Jusufa Gazibegovića.

Bh. reprezentacija je pravila u tim trenucima blagi pritisak na gol protivnika, ali bez konkretnih prilika. Imao je Menalo izglednu šansu, ali se rezultat nije mijenjao. Petev je posljednjih desetak minuta pokušao svim silama stići do poravnanja ubacivši još jednog napadača Smaila Prevljaka.

Upravo je Smail Prevljak pogodio mrežu Finske u 93. minuti susreta za konačnih 1-1.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima