13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Pri korištenju usluga “Željeznice FBiH” putnici i uposlenici moraju se pridržavati jasno definisanih pravila

Problem pri korištenju usluga Željeznice FBiH ponekad predstavljaju veće gužve koje onemogućavaju izlazak putnika na vrijeme i željenoj stanici. Kako bi se izbjegli ovakvi i slični problemi pri korištenju usluga “Željeznice FBiH” putnici i uposlenici moraju se pridržavati jasno definisanih pravila. 

“U željezničkoj terminologiji postoje željeznički propisi gdje su navedene obaveze putnika i konduktera. Kondukter je dužan prije dolaska na stanicu  obavijestiti da se dolazi na stanicu Konjic, a putnik je dužan da se pripremi blagovremeno i da dođe do vrata koja će biti otvorena. Razumijem da među putnicima ima starijih, djece i nemoćnih kojima je potrebna pomoć, a dužnost konduktera je da im pomogne. Kada bi se čekalo na svim stanicama došlo bi do bespotrebnog kašnjenja vozova” – kazao je za radiokonjic.ba Nijaz Masleša, šef Željezničke stanice Konjic.

“Mašinovođa ne može pokrenuti voz bez otpravnika. On ne odlučuje o polasku, njemu se naredi i ne može to samoinicijativno uraditi. U krivinama, pogotovo na stanici Konjic, mašinovođa ne vidi pola putnika i vagona iza. Po završetku izlaska i ulaska putnika kondukter opravniku daje znak za polazak” – dodao je Masleša.

Preporučuje svim građanima Konjica da isključivo koriste podvožnjak, a prelazak preko kolosijeka je opasan i zabranjen.

radiokonjic.ba

Foto: Željeznice FBiH

06.01.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima