4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Priča o Restoranu gdje se obrok ne plaća

Restoran koji je dnevno opsluživao stotine gostiju zatvoren je sredinom 2019. Godine, a ništa ne bi bilo toliko zanimljivo da isti nije ustupljen na korištenje socijalno ugroženim građanima u Travniku.

Naime, dobro poznati restoran Šeher postao je Restoran Dobre volje kada je vlasnik Amir Fulurija, odlučio u svom radu učiniti korak više. I danas, par godina kasnije ostao je pri svome cilju da pomaže drugim ljudima i da gradi mirniji život te se  sprema za onaj poslijedunjalučki, koji nas sve čeka.

Kada je otvoren Restoran Dobre volje bilo je oko 100 korisnika, a osim što ljudi dolaze po obrok, isti se u brojnim općinama dostavlja I na kućnu adresu. Također, u restoranu se pripremaju I mjesečni paketi, prikupljaju se sredstva za pomoć u gradnji kuća, kupovini stoke I slično.

Broj korisnika raste sa sve težom situacijom s kojom se susreće naša država. Važno je naglasiti da se Restoran finansira zahvaljujući stalnim donatorima I krovnom organizacijom Pomozi.ba.

Za najukusnije obroke zadužena je Adisa, koja svima koji dolaze po obrok uvijek ponudi I toplu riječ.

Bitno je naglasiti da ovdje nema redova I kantica te da je ovo pravi Restoran dostojan svakog čovjeka.

 

 

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima