14.4 C
Konjic
30 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Lukomir: “Luka (ne)mira”?

Uvijek pišu da je u Lukomiru sve dobro, a...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Počela naplata parkinga kod Gradske džamije i Ćuprije

JKP Standard je počeo  sa primjenom nove Odluke o...

U pucnjavi jedna osoba teže povrijeđena

Oko 23 sata i 45 minuta na autobuskoj stanici...

Prijem kod gradonačelnika Ćatića za FK “Igman” Konjic

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić upriličio je danas prijem za rukovodstvo i igrače FK „Igman“ Konjic povodom ulaska u Premijer ligu BIH, čime je ovaj klub ostvario istorijski uspjeh. Čestitajući FK „Igman“ na ostvarenom rezultatu, gradonačelnik Ćatić kazao je da su sve Konjičane učinili veoma ponosnim.

-Ovi momci su zajedno sa Upravom kluba napravili istorijski uspjeh i ova godina će biti upisana zlatnim slovima kada je u pitanju sport u Konjicu.Učinili su nas veoma ponosnim, kako u gradu, tako i širom svijeta-naveo je Ćatić.

prijem kod gradonačelnika ćatića za fk "igman" konjic
Prijem kod gradonačelnika Ćatića za FK "Igman" Konjic

Na današnjem prijemu govorilo se i o rekonstrukciji Gradskog stadiona, kako bi FK „Igman“ mogao domaće utakmice igrati na svom stadionu.Finansijsku podršku će u tom pogledu pružiti i Grad Konjic.

Adnan Elezović, šef stručnog štaba FK „Igman“, izrazio je zadovoljstvo današnjim prijemom i ostvarenim rezultatima u proteklom periodu.

-Zahvalio bih se gradonačelniku na prijemu naše ekipe i dragao nam je što smo svojim rezultatima osvjetlali obraz Grada Konjica i nadamo se da će tako biti i u narednom periodu-istaknuo je Elezović.

On je kazao da su pripreme za početak takmičenja u Premijer ligi BiH počele 16.juna, odigrana je i prva pripremna utakmica, a u toku je i dovođenje pojačanja, kako bi se napravila konkuretna ekipa za Premijer ligu.

Senad Kašić, kapiten ekipe FK „Igman“, naveo je da im čini zadovoljstvo današnji prijem kod gradonačelnika,  te im to daje dodatni podstrek da rade još jače i da na najbolji način predstave klub u Premijer ligi BiH.

radiokonjic.ba

27.06.2022.

Možda vas zanima