7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Pripadnici FUP-a lišili slobode lice iz Konjica

Dana, 06.09.2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su s ciljem sprečavanja proizvodnje opojne droge pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-Neretvanskog kantona, Područno Tužilaštvo Konjic, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Konjica, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti provedena je operativna akcija „Aqua“, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres osobe i kuće na području Konjica, te je tom prilikom lišena slobode osoba inicijala A.B. (1997.) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela kojom prilikom je pronađena određena količina opojne droge Amfetamin i Cannabis, te određena količina municije.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Hercegovačko-neretvanskog Kantona, područja grada Konjica tokom 2023. godine, neovlašteno proizvodilo i nabavljalo opojnu drogu Amfetamin i Cannabis koju je u kući gdje boravi pripremalo i pakovalo radi daljnjeg stavljanja u promet, trećim licima, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Predmetno lice će biti kriminalistički obrađeno, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tužilaštvo Konjic.

radiokonjic.ba/fup.gov.ba

06.09.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima