back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Pripadnici Hordi zla u Širokom Brijegu pretukli tri mladića

Sedmorica pripadnika navijačke grupe Horde zla u Širokom Brijegu u noći sa subote na nedjelju remetili su javni red i mir, oštetili putnička vozila i povrijedili više osoba.

– Nakon toga su se udaljili u pravcu Mostara, a uz saradnju Policijske uprave (PU) Mostar i PU Široki Brijeg došlo se do podataka o registracijskim oznakama njihovog putničkog vozila, pa su osumnjičeni pronađeni u Red. Army pub u Mostaru i lišeni su slobode – kazao je Feni glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) Ljudevit Marić.

On dodaje da su prilikom pretresa vozila pronađeni suzavac, nož, više teleskopskih palica, kape, kape i drugi predmeti korišteni u tučama.

– Oni su privedeni u policijsku stanicu Mostar, a u 4 sata ujutro prebačeni su u policijsku stanicu Široki Brijeg na dalje sudsko postupanje – rekao je Marić.

Glasnogovornica MUP-a Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Martina Medić potvrdila je Feni da su tri mladića povrijeđena.

– Policijska uprava Široki Brijeg sinoć u 23:25 zaprimila je dojavu dežurnog ljekara Doma zdravlja Široki Brijeg da su u Dom zdravlja došla trojica mladića sa područja ovog grada sa tjelesnim povredama. Postupajući po prijavi, policijski službenici PU Široki Brijeg su doznali da je navedene osobe povrijeđeno od strane više osoba iz Sarajeva – kazao je Medić.

Horde zla pravile su nered u Širokom Brijegu, u Mostaru je uhapšeno sedam osoba

Pripadnici Horde zla pretukli trojicu mladića u Širokom Brijegu pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima