back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru omogućit će moderne uslove za boravak izviđača i gostiju

Potpisivanjem ugovora sa izvođačima radova danas su startale aktivnosti na uređenju glavnog objekta u kampu konjičkih izviđača na Boračkom jezeru, kojima se podiže nivo kvaliteta usluga koje kamp pruža, a koje finansira Grad Konjic.

“Nakon aktivnosti koje smo imali na uređenju samih bungalova, odlučili smo zajedno sa izviđačima raditi dalje na osavremenjavanju sadržaja koje kamp ima, kako bi izviđači i svi korisnici imali što bolje uslove za održavanje tradicionalnih izviđačkih aktivnosti. Detektovano je šta je najveći problem, to je zgrada u samom kampu, projekat je pripremljen i drago nam je da ćemo na zadovoljstvo, kako Gradske uprave i izviđača, tako i svih korisnika, uspjeti najvjerovatnije do početka ljetne sezone završiti projekat koji smo započeli” – kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

pripreme za ljetnu sezonu i smotru izviđača bih na boračkom jezeru  
Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Izražavajući zadovoljstvo zbog predstojećih aktivnosti gradonačelnik Ćatić je naglasio:“Drago nam je da imamo izuzetnu saradnju sa predstavnicima Odreda izviđača “Neretva” Konjic, da su izviđači na jednom nivou, koji treba i zaslužuje, kako sam Odred izviđača tako i grad Konjic. Izuzetna nam je čast što će sredinom jula biti upriličena Smotra izviđača Bosne i Hrecegovine ovdje u ovom kampu na Boračkom jezeru i u tom cilju želja svih nas jeste da to bude što bolje urađeno, da se pokažemo kao dobri domaćini i da kvalitetom same organizacije i dočeka budemo na onom nivou koji i zaslužujemo.

“Izgradnja i rekonstrukcija objekta kuhinje i terase gdje se odvijaju zajedničke aktivnosti u našem kampu na Boračkom jezeru za nas ima veliku važnost kako bismo ojačali naše kapacitete i stvorili što bolje uslove za boravak i rad ne samo naših članova, nego i izviđača iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope, i svih oni koji dođu kao gosti u naš kamp. Gradska uprava prati i osluškuje potrebe i želje mladih, potrebe i želje građana i prepoznali su da je neophodno da rekonstruišemo i napravimo novu kuhinju, koja bi bila jedan od reprezentativnijih objekata te vrste na Boračkom jezeru, kako bi, ne samo izviđače već i kompletan grad Konjic predstavili u što boljem svjetlu i kako bi svi oni koji borave ovdje ponijeli što bolju sliku i imali što kvalitetnije uslove za smještaj, boravak i rad. Nastavljamo da stvaramo uslove da kamp preraste u izviđački centar, koji će biti mjesto okupljanja mladih ljudi iz Evrope i svijeta” – kazao je starješina Odreda Haris Hadžizukić, zahvaljujući se na podršci gradonačelniku, kompletnoj Gradskoj upravi i svima koji ih godinama prate u njihovim aktivnostima.

pripreme za ljetnu sezonu i smotru izviđača bih na boračkom jezeru  

“U skladu sa prirodnim ambijentom u kojem se nalazi objekat koji će biti rekonstruisan, u planu je manja dogradnja jednog dijela kako bi se dobile dvije nove prostorije, proširila kuhinja i terasa sa nastrešicom. Osim navedenog u planu je unutrašnje uređenja sanitarnog čvora i ostave, izmjena krova, kao i termofasada, što će osim kvalitetnijih sadržaja kampu dati i novi izgled” – naglasio je Kenan Tinjak predstavnik resorne Gradske službe pojašnjavajući detalje ovog projekta.

radiokonjic.ba/Grad Konjic

05.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima