back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Privredna delegacija Japana posjetila Grad Konjic

Zahvaljujući Ambasadi BiH u Japanu i  angažmanu ambasadora Siniše Berjana u posjeti Bosni i Hercegovini posljenjih dana boravila je japanska privredna delegacija, koju su činili ugledni privrednici, među kojima su Jasuo Nagai i Tokihiro Ikeda, koji su predloženi za počasne konzule Bosne i Hercegovine u Japanu.

Japanska privredna delegacija je nakon održanih sastanaka sa predstavnicima Agencije za promociju stranih investicija u BiH i Spoljotrgovinske komore BiH, posjetila i Grad Konjic, gdje se nakon posjete kompaniji Tsubaki Nakashima susrela i sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem.

Posjeta japanske privredne delegacije je rezultat održanog investicionog seminara, koji je Ambasada Bosne i Hercegovine u Japanu, u saradnji sa SGB / Samurai Business Guild/, privrednom asocijacijom iz Japana i uz podršku Agencije za promociju stranih investicija BiH, organizovala 22. januara 2023.godinine. Ovom događaju, koji je održan u prostorijama Donjeg doma japanskog parlamenta, prisustvovalo je više od 70 predstavnika japanskih kompanija iz različitih privrednih oblasti.

Tokom sastanka održanog u Konjicu gradonačelnik Ćatić je predstavio potencijale grada Konjica kada je riječ o mogućnostima stranih investiranja.

Ovom prilikom japanska privredna delegacija izrazila je zadovoljstvo zbog činjenice da je japanska firma Tsubaki Nakashima primjer dobre prakse poslovanja u Konjicu i odnosa lokalne zajednice prema kompanijama koje se šire i zapošljavaju veći broj ljudi.

-Konjic pruža velike mogućnosti za poslovne aktivnosti, gostoprimljivost koju smo osjetili u ovom gradu, jedna od prednosti prilikom investiranja, zato želimo ponovo doći u Konjic i Bosnu i Hercegovinu  kako bismo razmotrili sve mogućnosti za eventualne ulaganja u budućnosti na ovom području, koje je potentno za razvoj privrede – kazao je prilikom posjete Teru Shibata, zahvaljujući se ambasadoru Siniši Berjanu i gradonačelniku Ćatiću na prijateljskom susretu i dočeku.

privredna delegacija japana posjetila grad konjic
Privredna delegacija Japana posjetila Grad Konjic

Grad Konjic/radiokonjic.ba

25.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]