-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Privremeno oduzeta robe ukupna procijenjena vrijednost koje je 160.000 KM

Direkcija za indirektno oporezivanje (UNO) BiH saopštila je da su njeni ovlašteni službenici u operativnoj akciji kodnog naziva “Akciza 22” na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva oduzeli veću količinu duhana i cigareta, koji nisu bili označeni akciznim markicama. UNO BiH.

Nadalje, na području Sarajeva i Zeničko-dobojske županije privremeno su oduzeti prehrambeni proizvodi. Ukupna procijenjena vrijednost privremeno oduzete robe je 160.000 KM. Operativnim radom na terenu i izvršenim analizama službenici Uprave su došli do saznanja da je određen broj lica na području gradova Sarajeva i Istočnog Sarajeva umiješan u nelegalni promet akciznih proizvoda.

Sprovođenjem aktivnosti na terenu izvršeni su pretresi na tri lokacije, a od 17 fizičkih lica, koji nisu bili označeni akciznim markicama, privremeno je oduzeto 254,5 kilograma sitno rezanog duhana, 11.679 paklica cigareta i 1.255 paklica ručno motanih cigareta. Uprave i za koje nije postojala vjerodostojna dokumentacija o porijeklu robe. Ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe je 125.000 KM.

Radnje na terenu obavljene su u saradnji sa Tužilaštvom BiH i po naredbama Suda BiH, dok je Tužilaštvo BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciza. robe, biće dostavljeni protiv osumnjičenih uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu. Osim toga, u sklopu ranije planiranih aktivnosti, ovlašteni službenici Regionalnog centra UN-a BiH Sarajevo proveli su aktivnost na području Sarajevske i Zeničko-dobojske županije s ciljem sprječavanja ilegalnog prometa robe stranog porijekla. bez autentične dokumentacije.

Provjerom i kontrolom četiri privredna subjekta, službenici UNO-a pronašli su i privremeno oduzeli prehrambene proizvode čokoladu “Milka”, ukupne tržišne vrijednosti 35.000 KM. U navedenim akcijama korišćena je specijalizovana oprema i vozila koje je Direkciji donirala Ambasada SAD kroz program EXBS.

Objava Privremeno oduzeta roba ukupne procijenjene vrijednosti 160.000 KM pojavila se prvo na Dnevni.ba.

PROČITAJ:   BIVŠI NJEMAČKI KOŠARKAŠ PROGOVORIO O NOVOJ ULOZI DEJANA BODIROGE I RAZLOGU ISPADANJA FAVORITA: U prednosti su momčadi koje se više drže zajedno

dnevni.ba

Možda vas zanima