back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Problemi u vodosnabdijevanju zbog kvara u ulici Donje Polje

Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ Konjic od jutros su angžovani na otklanjanju kvara u ulici Donje Polje, kod zgrade Beta, gdje se nalazi razvodni šaht, a zbog čega su prisutni problemi u vodosnabdijevanju u gradu.

„Došlo je do pucanja priključka vode prema zgradi i sada je potrebno ispumpati svu vodu iz šahta, kako bismo bili u mogućnosti da zamijenimo ventil, te je bilo neophodno da čitav grad isključimo sa mreže. Kvar nije veliki, i očekujemo da ćemo za jedan sat uspjeti izvršiti popravku, nakon čega bi brzo trebalo da bude normalizovano vodosnabdijevanje. Nakon dolaska vode potrebno je izvršiti ispuštanje vode iz cijevi zbog zamućenja, te je tek nakon toga koristiti za upotrebu“ – informisao je Nail Duranović iz ovog preduzeća.

problemi u vodosnabdijevanju zbog kvara u ulici donje polje
Problemi u vodosnabdijevanju zbog kvara u ulici Donje Polje

radiokonjic.ba

02.05.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima