-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Problemi u vodosnabdijevanju zbog suše

Ovih dana oko 100 domaćinstava suočava se sa problemom vodosnabdijevanja

Zbog manjenog dotoka vode u novi rezervoar Čemer stanovi u soliterima i kuće iznad naselja  Varda, oko 100 domaćinstava, ovih dana imaju probleme u vodosnabdjevanju. To nam je potvrdio jutros Nail Duranović, iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ Konjic.

Zbog smanjenog dotoka vode ne može se napuniti novi rezervoar Čemer. Rezervoar ima dvije komore zapremine po 1700 kubika, uvečer zatvaramo jednu komoru, a kada se napuni oko 30 do 40 posto zapremine, tada puštamo vodu. Jutros i danas će ostati slab pritisak, a pustićemo vodu danas u 15 sati, kada najviše naroda boravi kući do 22 sata, kada se ponovo može očekivati slab pritisak“ – rekao je Duranović istaknuvši da nije riječ o obustavi, već o problemima u vodosnabdjevanju.

Nemaju vode više zone, neboderi i domaćinstva iznad Varde, na Plehi ima pumpa. Ovaj problem je aktuelan ima dva,tri dana. Jučer smo pustili vodu u 7 sati, i nije bilo problema tokom dana, međutim, danas ćemo pomjeriti i pustićemo vodu u 15 sati. Problem je suša, zbog čega je smanjen dotok vode, i sve dok je ovakva situacija, biće problema“ – izjavio je Nail Duranović za radiokonjic.ba.   

radiokonjic.ba

12.10.2023.   

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima