14.4 C
Konjic
29 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Džan Ždrale spreman za Svjetsko prvenstvo u Italiji

Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic krajem...

GSS Prenj dobio donaciju vrijednu 20.000KM

Ministru finansija i komandantu Štaba civilne zaštite HNK Adnanu...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Vlada HNK i sindikati: puno razumijevanje, dijalog i podrška

Na osnovu kontinuiranoga dijaloga koji Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u...

U konjičkim obdaništima 150  djece

Cijene za cjelodnevni boravak od 180 do 210 KM U...

JKP Standard Konjic dobilo donaciju vrijednosti oko 500.000KM

Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća Nastavljena je Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća...

Produžen pritvor osumnjičenom za dvostruko ubojstvo kod Gruda

Odlučujući o prijedlogu za produženje pritvora Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu od 26. kolovoza 2022. godine, Županijski sud u Širokom Brijegu je osumnjičenoj JJ (1972.) produžio pritvor za još dva mjeseca, zbog postojanja osnova. zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo dvije osobe, krivično djelo ubistvo u pokušaju dvije osobe, krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu zatražilo je produženje pritvora jer i dalje postoje razlozi zbog kojih je određen pritvor, odnosnoopasnost od bijegastrahujući da bi osumnjičeni sigurno mogao biti na slobodiutiču na izjave svedokaodnosno ometanje krivičnog postupka uticajem na ove svjedoke, postojanje opasnosti da ćeponoviti zločin, odnosno da počini krivično djelo zaprećeno krivičnim djelom ubistvo iz čl. 166. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, za koje se krivično djelo može izreći kazna zatvoranajmanje pet godinazbog posebno teške prirode počinjenog krivičnog djela u pogledu načina izvršenja i posljedica, kao i činjenice da bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo realnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira s obzirom na sve okolnosti izvršenja krivičnog djelarekla je ona portaluJabuka.tvviši suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom BrijeguPetrunjela Matijevic.

Osumnjičeni JJ (1972) sumnja se da je dat 4. avgusta 2022. godine u gradu Gorica kod Gruda počinio krivično djelo ubistvo MG i VBkrivičnog djela ubistvo u pokušaju dvije osobe, krivičnog djela izazivanja opšte opasnosti i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Protiv ove sudske odluke može se izjaviti žalba u zakonskom roku Vrhovnom sudu FBiH. Žalba ne odlaže izvršenje ovog rješenja.

PROČITAJ:   NAČELNIK GRUDA “Ovo je nezapamćena i okrutna tragedija, proglasit ćemo Dan žalosti”

Produženi pritvor osumnjičenom za dvostruko ubistvo kod Gruda prvi put se pojavio na Posušje.info.

www.posusje.info

Možda vas zanima